Με 200 ίππους το νέο Ford Puma ST

Με 200 ίππους το νέο Ford Puma ST

Το νέο κορυφαίο Puma ST της Ford πλησιάζει στην επίσημη ημερομηνία λανσαρίσματος. Το πρώτο σπορ compact crossover της μάρκας θα κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος, με αναβαθμισμένη απόδοση, πλούσια τεχνολογία και περισσότερο στυλ σε σχέση με το “συμβατικό” Puma.

Ford_Puma_ST
Η Ford κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο αλλά και εικόνα teaser στο διαδίκτυο, τα οποία προσέφεραν μια πρώτη γεύση από την εικόνα του νέου αυτοκινήτου. Παράλληλα επιβεβαίωσε μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές και τον κινητήρα του Puma ST. 


Στο πρόσφατο βίντεο της Ford, ο κινητήρας του Puma ST ακούγεται όμοια με τον αντίστοιχο του Fiesta ST, κάτι που έχει νόημα, αφού το νέο καυτό crossover μοιράζεται σχεδόν τα πάντα με το σπορ supermini.

Έτσι, το Puma ST θα χρησιμοποιήσει τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων του Fiesta ST, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 29,6 kgm ροπής και, όπως και στο Fiesta ST, η κίνηση καταλήγει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Ωστόσο, το επιπλέον βάρος του Puma σε σχέση με το Fiesta ST σημαίνει πως απαιτείται λίγο περισσότερο χρόνος από τα 6,5 δευτερόλεπτα του Fiesta ST στο 0-100 km/h από στάση.

Οι αναβαθμίσεις στην ανάρτηση του γρήγορου Puma κρίθηκαν επιβεβλημένες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, χαμηλότερο ύψος και μικρότερη διαδρομή όπως επίσης και σκληρότερα ελατήρια. Τα μεγαλύτερα δισκόφρενα στον εμπρός άξονα εξασφαλίζουν ακαριαίες επιβραδύνσεις όταν αυτό είναι αναγκαίο. Ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης καθώς και launch control θα προσφέρονται προαιρετικά, μαζί με την ένδειξη αλλαγής σχέσης την κατάλληλη στιγμή στο ταμπλό.

Οι αγοραστές του Puma ST θα επωφεληθούν επίσης από ζάντες αλουμινίου ST με γκρίζα επιθετική απόχρωση, σπορ κιτ αμαξώματος, μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα, δυνατότητα επιλογής χρωμάτων από την οικογένεια ST. Τέλος, στα πρότυπα του Fiesta ST, θα δούμε στην ουρά του Puma ST και διπλή απόληξη εξάτμισης.

Εντός, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα Puma δεν θα είναι αρκετές. Εδώ θα υπάρχουν ψηφιακά όργανα 12,3 ιντσών, καθώς και σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη οκτώ ιντσών όπως επίσης και ένα σύγχρονο σύστημα ηχοσυστήματος Bang & OIufsen 10 ηχείων. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και στο Fiesta ST, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα πάρουν επίσης σπορ καθίσματα Recaro αλλά και σπορ τιμόνι με λογότυπο ST.


Το Puma ST είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο μελλοντικό ανταγωνιστή από τη Hyundai, αφού η κορεατική εταιρεία ετοιμάζει το Kona N με τον κινητήρα τα μηχανικά μέρη και τις επιδόσεις από το επερχόμενο hot hatch i20 N. Αναμένουμε με ενδιαφέρον λοιπόν…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης