Στα σκαριά η Mercedes-Benz EQB

Στα σκαριά η Mercedes-Benz EQB

Σύμφωνα με πηγές μέσα από την Mercedes-Benz, η γερμανική φίρμα αναμένεται το 2021 να παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση της GLB, με τον κωδικό EQB.

190624121529_19c0386_056-chariatis-1000e
H γερμανική φίρμα ανακοινώνει ότι η νέα EQB θα βασίζεται στην πλατφόρμα MFA2, επάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί και η GLB, ενώ ήδη την χρησιμοποιούν οι τελευταίας γενιάς A-Class, B-Class και CLA. Επίσημες εικόνες της EQB ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί, αλλά σύμφωνα με πηγές μέσα από το εργοστάσιο, η σχεδιαστική φόρμα του ηλεκτρικού crossover θα έχει πολλά κοινά σημεία με την αντίστοιχη GLB, ενώ ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρχει και έκδοση με επταθέσια διάταξη εσωτερικού.

Επίσης ακόμα άγνωστα είναι τα τεχνικά στοιχεία των κινητήρων, αν και αναμένουμε η EQB να διαθέτει μπαταρίες με απόδοση 60 kWh, που θα μπορούν να προσφέρουν αυτονομία κοντά στα 480 km. Να αναφέρουμε ότι η EQB αποτελεί μέρος του προγράμματος εξηλεκτρισμού της Mercedes-Benz, που προβλέπει μέχρι το 2022, τουλάχιστον 10 νέα μοντέλα. Οι υπεύθυνοι προγραμματισμού της γερμανικής εταιρείας, σε δηλώσεις τους προς βρετανικό μέσο, τόνισαν πως ανάμεσα σε αυτά, θα υπάρχουν αρκετά σεντάν, ένα μικρών διαστάσεων επαγγελματικό όχημα, καθώς και διάφορα SUV.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης