Τέλος εποχής για το Nissan 370Z Roadster

Τέλος εποχής για το Nissan 370Z Roadster

Δυστυχώς οι νέες τάσεις της εποχής και η στασιμότητα σε ότι αφορά την εξέλιξη σημαντικών θεμάτων, όπως η εναρμόνιση με τα αυστηρότερα όρια κατανάλωσης και ρύπων, αναγκάζει τη Nissan να βάλει τέλος στην παραγωγή του μοντέλου 370Z Roadster, αρχής γενομένης από τα τέλη του 2019.

190502130004_2018-nissan-370z-roadster-review-chariatis-1000a
Ουσιαστικά η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά από τα επίσημα στοιχεία, που αφορούν αποκλειστικά την αμερικάνικη αγορά και τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν στα επόμενα χρόνια. Βάση αυτών, το Nissan 370Z Roadster δεν έχει μέλλον, καθώς τόσο ο ανταγωνισμός είναι αρκετά δυνατός, με τα Ford Mustang και Chevrolet Camaro να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, ενώ το ιαπωνικό μοντέλο έχει αρχίσει να δείχνει καταφανώς την ηλικία του, που φτάνει πλέον τα δέκα χρόνια. Επίσης τα νούμερα δείχνουν την αλήθεια. Σημειώστε ότι το 2009, όταν και πρωτοεμφανίστηκε το 370Ζ, πουλήθηκαν στις ΗΠΑ 13.117 μοντέλα, ενώ φέτος ο συνολικός αριθμός έφτασε μόλις τα 3.468, συμπεριλαμβανομένων τόσο την κουπέ, όσο και την roadster έκδοση. Να αναφερθεί ότι και η νέα Toyota Supra αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Κατά την διάρκεια της δεκαετίας, η Nissan παρουσίασε αρκετές παραλλαγές του 370Ζ Roadster, με την τελευταία να αφορά την επετειακή «50th Anniversary Edition» που έκανε την επίσημη εμφάνισή της στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Να αναφερθεί ότι το 2013 το ιαπωνικό μοντέλο υπέστη το πρώτο του ουσιαστικό facelift, κάτι που συνέβη και το 2018 με μικρές αισθητικής φύσεως αλλαγές. Στα μηχανικά μέρη η μόνη αλλαγή ήταν η τοποθέτηση νέου συμπλέκτη, ενώ ο κινητήρας παρέμεινε ο ίδιος ατμοσφαιρικός V6 των 3,7 λίτρων με απόδοση 337 ίππους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης