Ρικιάρντο: Αν εξαιρέσεις το κρύο, καλά ήταν!

Ρικιάρντο: Αν εξαιρέσεις το κρύο, καλά ήταν!

Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull ήταν ταχύτερος όλων την 1η από τις οχτώ μέρες χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη F1. Η θερμοκρασία χτες στο Μοντμελό ήταν στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ρικιάρντο: Αν εξαιρέσεις το κρύο, καλά ήταν!
Ο χρόνος που σημείωσε ο Ρικιάρντο είναι 1:20.179 με τη μεσαία γόμα (άσπρο σιρίτι) της Pirelli. Δεν είναι δόκιμο να επιχειρηθεί αντιπαραβολή με περσινούς χρόνους καθότι πρώτον οι γόμες της Ιταλικής εταιρείας είναι πιο μαλακές από τις αντίστοιχες περσινές και δεύτερον στην πίστα της Βαρκελώνης έχει στρωθεί νέος ασφαλτοτάπητας που είναι πολύ πιο λείος.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί για όλους όσοι αιφνιδιάστηκαν απ’ αυτή την απόδοση της Red Bull είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Αυστριακή ομάδα έχει έγκαιρα το νέο της μονοθέσιο. Θυμίζουμε ότι αρχής γενομένης το 2014 στην υβριδική εποχή η Red Bull αργούσε πάντα να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο χρησιμοποιώντας πολλές φορές ακόμη και ενδιάμεσες εκδόσεις.

Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής μηχανικός Γκιγιόμ Ροκλέν τόνισε:
Κλείσιμο
«Το γεγονός ότι φέτος έχουμε νωρίτερα το νέο μονοθέσιο μας βοήθησε. Το βάλαμε πρώτη φορά μπροστά πριν λίγες μέρες για την κινηματογράφηση και ήμασταν έτοιμοι, αυτό φάνηκε σήμερα. Πρόκειται για αποτέλεσμα των αλλαγών που κάναμε το χειμώνα. Διαπιστώσαμε την αξιοπιστία του συνόλου την πρώτη μέρα συμπληρώνοντας 105 γύρους».



Από την πλευρά του ο Ρικιάρντο συμπλήρωσε:
«Έκανε κρύο… αν εξαιρέσεις αυτό καλά ήταν. Ήταν δύσκολο να κάνεις τα ελαστικά να δουλέψουν μ’ αυτές τις θερμοκρασίες καθώς και το νέο οδόστρωμα είναι λείο. Σε μια έξοδο συμπλήρωσε 35 γύρους συνεχόμενους αυτό είναι καλό, η αξιοπιστία μας είναι εξαιρετική βγάζω το καπέλο στους μηχανικούς. Όσον αφορά στην απόδοση είναι ωραίο να βρίσκεται στην πρώτη θέση των χρόνων αλλά στην πραγματικότητα με τόσο χαμηλή θερμοκρασία δεν μπορείς να μάθεις κάτι».

Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης