GP Μεξικό: Ο Φέτελ στην pole!

GP Μεξικό: Ο Φέτελ στην pole!

Ο Γερμανός πρωταθλητής έφερε την Ferrari στην πρώτη θέση. Δίπλα του εκκινεί αύριο ο Φερστάπεν με τη Red Bull.

GP Μεξικό: Ο Φέτελ στην pole!
Η αντίστροφη μέτρηση του Q3 είχε ολοκληρωθεί και όλα έδειχναν ότι ο Φερστάπεν θα έγραφε ιστορία σημειώνοντας την 1η pole της καριέρας του. Αν το πετύχαινε θα ήταν ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της F1 που έχει πάρει pole. Την ύστατη στιγμή ο Φέτελ με χρόνο λίγα χιλιοστά καλύτερο (0.086sec) κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στην αυριανή εκκίνηση αφήνοντας τον νεαρό Ολλανδό στη 2η θέση. Οι Mercedes περιορίστηκαν στην 2η σειρά της εκκίνησης.

Κλείσιμο
Ο Ράικονεν είναι 5ος απογοήτευσε άλλη μια φορά με την επίδοσή του ενώ ο Οκόν κατάφερε να καταταγεί μπροστά από το Ρικιάρντο που ήταν 7ος. Αρκετοί οδηγοί έχουν ποινές όπως οι ΜcLaren αλλά και η Τoro Rosso του Γκασλί που θα εκκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις.



Οι τρεις πρωταγωνιστές στη μάχη με το χρονόμετρο.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
To Autodromo Hermanos Rodrigues υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 21 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 47. Στο Q1 οι Mercedes έκαναν το 1-2, με τον Χάμιλτον στο 1.17.578 και τον Μπότας 60 χιλιοστά πίσω του. Όμως τα ασημί βέλη έκαναν τους γύρους τους με την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli ενώ οι Red Bull και Ferrari με τη μαλακή. Παρ’ όλα αυτά οι Φερστάπεν και Φέτελ ήταν μόλις ένα δέκατο πίσω.
Αίσθηση προκάλεσε η τέταρτη θέση του Αλόνσο με τη McLaren ενώ από τη συνέχεια αποκλείστηκε οι δύο Sauber, οι δύο Haas και ο Γκασλί που δεν έκανε καν χρόνο καθώς οι μηχανικοί της Toro Rosso δούλευαν πάνω στο πρόβλημα που τον έθεσε εκτός μάχης στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Στο Q2 ο πήχης ανέβηκε ακόμα ψηλότερα, με την καλύτερη επίδοση της διαδικασίας να είναι στο 1.16.524 και να ανήκει στον Φερστάπεν. Μόνο ο Φέτελ κινήθηκε επίσης στο 1.16, με τις Mercedes μισό δευτερόλεπτο πίσω, σε μία διαδικασία όπου όλοι βγήκαν με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών. Και με αυτή θα εκκινήσουν τον αγώνα υποχρεωτικά οι πρώτοι δέκα.
Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο Williams, οι δύο McLaren και ο Χάρτλεϊπου έχασε ισχύ από την υβριδική μηχανή της Renault στο πίσω μέρος της STR12.

Στο Q3, στην πρώτη ζαριά ο Φέτελ ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος του Χάμιλτον αλλά δυόμιση πιο αργός του Verstappen που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.16.674! Στη δεύτερη ο Βρετανός δεν κατάφερε να εκτοπίσει τους αντιπάλους του, όμως ο Γερμανός κατάφερε να βελτιώσει αρκετά την επίδοσή του και να εξασφαλίσει την 50η Pole Position της καριέρας του στη Formula 1. Αμέσως μετά δήλωσε: "Ήταν πολύ καλός ο γύρος μου. Είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα σωστά σε αυτή την πίστα, γλιστράει πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος. Στον πρώτο τομέα έκανα λάθη αλλά δεν μου στοίχησαν. Χθες τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς αλλά δουλέψαμε πολύ και αλλάξαμε πολλά. Πιστεύω πως ο αγώνας μας θα εξελιχθεί καλά".

O Φερστάπεν αρκέστηκε στη δεύτερη θέση αλλά είναι υπό εξέταση γιατί φέρεται να χάλασε το γύρο του Μπότας που κατετάγη τέταρτος.
"Έχω ενοχληθεί πολύ που έχασα την pole. Στο Q3 δυσκολεύτηκα να φέρω τα ελαστικά μου στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Τα έδωσα όλα, ήθελα την pole αλλά τουλάχιστον εκκινώ από καλή θέση", σχολίασε ο 20χρονος.
"Αυτοί οι τύποι ήταν πολύ γρήγοροι. Ίσως θα μπορούσα να κινηθώ κατά ένα δέκατο ταχύτερα αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό", είπε από την πλευρά του ο Χάμιλτον.

Όσο για τη μάχη του τίτλου, ο Φέτελε εμφανίστηκε ρεαλιστής:
"Ξέρετε πως δεν είναι στα χέρια μου. Όλα εξαρτώνται από το τι θα κάνει ο Λιούις. Όμως θα τα δώσουμε όλα".

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος αύριο για τις 21:00.


Συνολικά η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης