Red Bull: Mercedes και Ferrari ήθελαν να φύγουμε!

Red Bull: Mercedes και Ferrari ήθελαν να φύγουμε!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ πιστεύει πως οι μεγάλοι αντίπαλοι της ομάδας του θα ήταν χαρούμενοι αν έβλεπαν τους Ταύρους να αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους λόγω έλλειψης μονάδας ισχύος.

Red Bull: Mercedes και Ferrari ήθελαν να φύγουμε!
Όπως ίσως θυμάστε η Red Bull θα συνεχίσει το 2016 να συνεργάζεται με τη Renault αλλά οι μονάδες ισχύος θα φέρουν τα λογότυπα της TAG Heuer.

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο που έφερε την Αυστριακή ομάδα ένα βήμα
Κλείσιμο
πριν την έξοδο στα τέλη του καλοκαιριού ο Χόρνερ ανέφερε: "Μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι Mercedes και Ferrari δεν ενθουσιάζονταν με την ιδέα να παρέχουν μονάδα ισχύος σε μας. Είναι λογικό να μη θέλουν να μας δώσουν το κυριότερο τους ατού καθώς είμαστε ανταγωνιστές. Χρειάζεται μια αλλαγή στους κανονισμούς γιατί δεν είναι σωστό να μπορούν να μας εκτοπίσουν αν συνεννοηθούν μεταξύ τους δυο κατασκευαστές μονάδων ισχύος".

Ο Χόρνερ πιστεύει πως η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της πολύ καλής απόδοσης της Red Bull στο τέλος της φετινής χρονιάς:  "Σίγουρα η απόδοση μας στο Σπα και πολύ περισσότερο στη Σιγκαπούρη θορύβησε τους αντίπαλούς μας ενώ συζητούσαμε για το 2016. Κατά κάποιο τρόπο ήμασταν θύματα της καλής δικής μας απόδοσης. Υπήρχαν πολλά γεγονότα που δεν έγιναν γνωστά. Το καλοκαίρι είχαμε πολλές συζητήσεις έγιναν συμφωνίες που αναιρέθηκαν στη συνέχεια και υπήρχε μεγάλη δόση πολιτικής. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα στις επιχειρήσεις όπως και στη ζωή. Ο Νίκι Λάουντα ήθελε να πάρουμε τη μονάδα ισχύος της Mercedes αλλά ο Βολφ ήταν αντίθετος. Ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντήτριχ Μάτεζιτς είχε μια λάθος αίσθηση για το τι συμβαίνει στη F1, λογικό εκείνη τη στιγμή. Νομίζαμε ότι είχαμε συμφωνία αλλά αυτή αναιρέθηκε και σίγουρα μας ενόχλησε αυτό. Αν δείτε το μέγεθος της επένδυσης που έχει γίνει από το Μάτεζιτς στη F1, δυο ομάδες, πίστα, πρόγραμμα νέων οδηγών και τελικά ένιωσε σε ένα σημείο ότι εξωθούνταν σε αποχώρηση. Αν δε μας θέλουν στη F1 τι νόημα έχει να παραμένουμε και να διατηρούμε ένα τέτοιο μέγεθος επένδυσης;".



Η Red Bull έχει να κερδίσει σε GP από το 2014 με το Ρικιάρντο.
Το 2016 θα αγωνίζονται για λογαριασμό της ομάδας οι Ρικιάρντο και Κβιάτ (φωτ).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης