F1: Εγένετο Red Bull – TAG Heuer!

F1: Εγένετο Red Bull – TAG Heuer!

Η Αυστριακή ομάδα θα αγωνίζεται του χρόνου με μονάδες ισχύος προερχόμενες από τη Renault, οι οποίες όμως θα φέρουν το όνομα της TAG Heuer.

F1: Εγένετο Red Bull – TAG Heuer!
Η Red Bull προσπάθησε χωρίς επιτυχία να εξασφαλίσει μονάδες ισχύος από τους υπόλοιπους κατασκευαστές που εμπλέκονται στη F1. Εις μάτην όμως καθώς Mercedes, Ferrari και Honda αρνήθηκαν καθένας για τους δικούς του λόγους. Πάντως με τη Ferrari βρέθηκε μια μορφή συνεργασίας καθώς η μικρή ομάδα της Red Bull, η Toro Rosso θα χρησιμοποιεί το 2016 μονάδα ισχύος Ferrari αλλά την έκδοση του 2015. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε ειδική έγκριση από τη FIA που δόθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου γιατί οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν τη χρήση δυο διαφορετικών εκδόσεων της μονάδας ισχύος την ίδια χρονιά.

Καθώς η Renault πήρε πίσω τη Lotus για 100 εκ. ευρώ του χρόνου θα αγωνίζεται για λογαριασμό της ως κατασκευαστής σασί. Η Red Bull έχει εξασφαλίσει μονάδες ισχύος από τη Renault χωρίς όμως τα λογότυπα της Γαλλικής φίρμας. Αντ’ αυτού οι μονάδες ισχύος θα φέρουν το όνομα της TAG Heuer. Η θρυλική για τη F1, εταιρεία υψηλής ωρολογοποιίας μετά από 30 χρόνια συνεργασίας με τη McLaren έφυγε από τη βρετανική ομάδα ζητώντας μια άλλη κατεύθυνση.

Η TAG Heuer θέλει να κάνει στροφή στους νέους και γι’ αυτό απευθύνθηκε στην Red Bull.
Κλείσιμο
Δεν είναι η πρώτη φορά που η TAG δίνει το όνομά της σε κινητήρες αυτό είχε ξαναγίνει τη δεκαετία του 1980 όταν από το 1983 έως και το 1987 η McLaren έτρεχε με κινητήρες Porsche που έφεραν το όνομα της TAG.



To λογότυπο TAG turbo τη δεκαετία του 1980 στο κάλυμα κινητήρα της McLaren του Νίκι Λάουντα.

Αναφερόμενος σ’ αυτή την εμβληματική συνεργασία, ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ τόνισε: “H TAG Heuer είναι ένα σύμβολο στον κόσμο της F1 για πάρα πολλά χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξαν να συνεχίσουν την παρουσία τους στο σπορ σε συνεργασία μ’ εμάς. Επίσης μας ικανοποιεί ότι η Renault ενισχύει την παρουσία της στη F1 και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους στην επιτυχία μας από το 2007 έως σήμερα. Η συνεργασία της Renault με την Ilmor του Μάριο Ίλιεν μας δίνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το 2016».




Το δημιουργικό με το οποίο ανακοίνωσε τη συνεργασία η Red Bull. Προσέξτε ότι παραμένουν τα λογότυπα της Infiniti.

Η συμφωνία της Red Bull με την TAG Heuer είναι πολυετής. Η Ελβετική φίρμα υψηλής ωρολογοποιίας γίνεται ο επίσημος χρονομέτρης της Red Bull, ο επίσημος προμηθευτής ρολογιών και ο συνεργάτης απόδοσης της ομάδας από τη νέα χρονιά. Σ’ αυτό το ρόλο βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια η Casio.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του ισχυρού άντρα της McLaren και μετόχου στην TAG Heuer, Ρον Ντένις που καταφέρθηκε εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας: «Ήμασταν για πολλά χρόνια συνεργάτες της TAG Heuer. Ήμουν υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ για πολλά χρόνια στην TAG Heuer και μέτοχος. Άλλαξαν πολλά από τότε όπως και οι ιδιοκτήτες. Η ιστορία έχει όλο και πιο μικρή σημασία διαφωνώ ριζικά με τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο. Δεν συμμερίζομαι την οπτική του και την επαναστατική του διάθεση στις χορηγίες, τη θεωρώ ανάρμοστη για τη φίρμα μας. Υπήρξε μια συγκεκριμένη στιγμή στο Μόντε Κάρλο που δεν ήταν θετική και η κλωστή κόπηκε».

Πάντως η McLaren συνεχίζει τη συνεργασία με το Group LVMH στο οποίο ανήκει η TAG Heuer μέσω της σαμπάνιας Moet Chandon. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης