McLaren: Ιστορικό διαζύγιο με την TAG Heuer!

McLaren: Ιστορικό διαζύγιο με την TAG Heuer!

Οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν το διαζύγιο μετά από 30 χρόνια συνεργασίας. H TAG Heuer του χρόνου θα συνεργάζεται με την Red Bull.

McLaren: Ιστορικό διαζύγιο με την TAG Heuer!
Μια είδηση με πολλές διαστάσεις από τις οποίες προκύπτουν νέες ειδήσεις είναι αυτή του πολύκροτου διαζυγίου ανάμεσα σε McLaren και TAG Heuer.

Κλείσιμο
Οι δυο εταιρείες συνεργάζονται από το 1985 όταν οι Ρον Ντένις και Μανσούρ Οζέ αποφάσισαν να επεκτείνουν την πετυχημένη συνύπαρξή τους στη συγχώνευση της TAG Heuer. Ο Γάλλος Μανσούρ Οζέ έχει γεννηθεί στη Σαουδική Αραβία και πρωταγωνίστησε στην συγχώνευση της TAG με τη Heuer που ίδρυσε ο Εδουάρδος Χόιερ το 1860 και έχει τη δική της πολυετή ιστορία στη χρονομέτρηση αγώνων. Τότε οι Ντένις, Οζέ αποφάσισαν πως ο καλύτερος τρόπος για ν’ αναδειχθεί η νεοσύστατη ελβετική ωρολογοποιία ήταν η προβολή της διαμέσου της McLaren F1.

Αυτή η συνεργασία κράτησε 30 ολόκληρα χρόνια και όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της McLaren: «Η συνεργασία αυτή είναι μια από τις πιο πετυχημένες και μακροβιότερες στην ιστορία του αθλητισμού. Διήρκησε 30 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων τόσο εμείς όσο και η TAG Heuer βιώσαμε μεγάλες επιτυχίες. Στην πίστα η ομάδα πήρε νίκες και πρωταθλήματα με τον Προστ, το Σένα, το Χάκινεν, το Χάμιλτον. Εκτός πίστας η συνεργασία με την TAG Heuer οδήγησε στη δημιουργία ρολογιών που έγιναν γνωστά παγκοσμίως για την υψηλή τεχνολογία την ακρίβεια και την ταχύτητά τους έννοιες ταυτισμένες με τη McLaren. Γι’ αυτό ανακοινώνουμε το τέλος αυτής της τριακονταετούς συνεργασίας που άφησε ικανοποιημένα και τα δυο μέρη καθώς η δουλειά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η συνεργασία της McLaren με την μητρική εταιρεία της TAG Heuer, LVMH συνεχίζεται μέσω της νέας σχέσης με την Chandon που ανακοινώσαμε τον προηγούμενο μήνα». Η Chandon είναι γνωστή για τις σαμπάνιες Moet.
Αξίζει να τονιστεί πως η ΤAG κατέχει το 25% της McLaren Technology Group στο οποίο ανήκει η McLaren F1.



Η Heuer συνεργάζονταν με τη McLaren και πριν το 1985. Από την περσινή επέτειο 40 ετών από τον τίτλο του 1974 με τον Έμερσον Φιτιπάλντι.



Από την πλευρά της TAG Heuer που από το 2016 θα συνεργάζεται με την Red Bull Racing
ανακοινώθηκε πως: «Υπογράψαμε με τη Red Bull Racing για την επόμενη χρονιά στη F1. Είναι μια νεανική δυναμική και απαιτητική φίρμα που ταυτίζεται με την στρατηγική της Tag Heuer».

Η Red Bull Racing έχει συνεργασία με την Casio φέτος, προφανώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα. Επιπλέον η ομάδα της Red Bull δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει με ποια μονάδα ισχύος θ’ αγωνίζεται του χρόνου. Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της συνεργασίας Red Bull - TAG Heuer, ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda, Γιασουχίσα Αράι ανακοίνωσε πως πλέον χρονικά δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη Red Bull Racing για το 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω φλερτ κόλλησε στην βούληση του ισχυρού άντρα της McLaren, Ρον Ντένις που έχει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη Honda.



Ο Αλόνσο συναντήθηκε με το ίνδαλμά του, Άιρτον Σένα χάρη στην τεχνολογία σε ειδική εκδήλωση της TAG Heuer.


Το διαζύγιο με την TAG Heuer έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τη McLaren.
Οι επιδόσεις στην πίστα είναι κακές, η Hugo Boss που επίσης σχετίζεται 33 χρόνια με τη McLaren σταματά τη συνεργασία και η Santander έχει μειώσει αισθητά τη συμμετοχή της. Από το 2013 και την αποχώρηση της Vodafone η McLaren δεν έχει μεγάλο χορηγό.




Ο οδηγός της McLaren, Τζένσον Μπάτον αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια της TAG Heuer.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης