Υπερασπίζεται τη στρατηγική της Ferrari o Φέτελ!

Υπερασπίζεται τη στρατηγική της Ferrari o Φέτελ!

Ο Γερμανός οδηγός έχασε μέσα από τα χέρια του μια θέση στο βάθρο στο Βέλγικο GP όταν κατέρρευσε το πίσω δεξιά ελαστικό του ένα γύρο πριν το τέλος.

Υπερασπίζεται τη στρατηγική της Ferrari o Φέτελ!
 Αυτό συνέβη σύμφωνα με την Pirelli λόγω εκτεταμένης φθοράς καθώς προσπαθούσε να βγάλει τον αγώνα μόνο μ’ ένα πιτ στοπ. Ο Φέτελ είχε αλλάξει ελαστικά στον 14ο γύρο και η αστοχία συνέβη στον 42ο μετά από 29 γύρους ή 206km αν προτιμάτε.

Ο Φέτελ στις πρώτες του δηλώσεις με το αίμα να βράζει ακόμη καταφέρθηκε εναντίον της Pirelli
. Μετέπειτα υπήρξαν πολλές συζητήσεις όσον αφορά στην ακραία στρατηγική της Ferrari.
Ο Φέτελ με ανακοίνωση στην προσωπική του ιστοσελίδα υποστηρίζει την επιλογή της ομάδας: «Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, η απόφαση για το τι στρατηγική θ’ ακολουθήσουμε ελήφθη από κοινού ανάμεσα στην ομάδα και εμένα. Υποστηρίζω την ομάδα και η ομάδα υποστηρίζει εμένα αυτό μας καθιστά σύνολο. Η στρατηγική μας δεν ενείχε κανένα ρίσκο σε κανένα σημείο. Δεν μπορώ να κατηγορήσω την ομάδα. Μας άξιζε μια θέση στο βάθρο αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Είναι όμως διαφορετικό να μην τερματίσεις καν λόγω αυτού που συνέβη. Δεν είναι εύκολο αυτό για έναν οδηγό να το αποδεχτεί ακόμη κι αν η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο ήταν πριν χρόνια στο Σίλβερστον. Όμως πρέπει να μιλήσουμε οι δυο πλευρές ώστε να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο χωρίς προηγουμένως να υπάρχει προειδοποίηση».

Κλείσιμο
Από την πλευρά της Pirelli ειπώθηκε από την αρχή πως αιτία της κατάρρευσης του ελαστικού ήταν η εκτεταμένη φθορά. Όμως στην Ιταλική εταιρεία δεν αρκέστηκαν σ’ αυτό, υπάρχει σ’ εξέλιξη λεπτομερής έρευνα και πιθανόν θα έχουμε ανακοινώσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης