Έξαλλοι πανηγυρισμοί Ρόσμπεργκ, «θα κερδίσω τον επόμενο» λέει ο Χάμιλτον!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί Ρόσμπεργκ, «θα κερδίσω τον επόμενο» λέει ο Χάμιλτον!

Στη Mercedes δε δίστασαν να ζητήσουν συγνώμη από το Βρετανό που με μια αψυχολόγητη απόφαση στρατηγικής του στέρησαν τη νίκη σήμερα στο Μονακό.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί Ρόσμπεργκ, «θα κερδίσω τον επόμενο» λέει ο Χάμιλτον!
Στη γερμανική εταιρεία παρότι έφτασαν τις 34 νίκες ως κατασκευαστής και τις 120 ως κατασκευαστής κινητήρα και παρότι είδαν τα μονοθέσια τους να κάνουν το 1-3 στο Μονακό, δυσκολεύονται να πανηγυρίσουν.

Κλείσιμο
Σήμερα η νίκη ήταν του Χάμιλτον στο Πριγκιπάτο, ο Βρετανός προηγούνταν ως τον 64ο γύρο όταν ο Μαξ Φερστάπεν με την Toro Rosso ακούμπησε στο πίσω μέρος της Lotus του Γκροζάν στα φρένα για τη Saint Devote έχασε τον έλεγχο και γέμισε την πίστα συντρίμμια ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί ο ίδιος. Το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε και στη Mercedes αποφάσισαν να βάλουν το Χάμιλτον στα πιτ για αλλαγή ελαστικών. Υπολόγιζαν πως προλάβαιναν να το κάνουν και το επιχείρησαν παρότι δεν το χρειάζονταν. Ένα τραγικό λάθος στρατηγικής που έφερε τον πρωτοπόρο της κούρσας πίσω από Ρόσμπεργκ και Φέτελ να ψελλίζει αποσβολωμένος στον ασύρματο: “…έχασα τον αγώνα”.



Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στον οποίο βρίσκονταν
όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας όπως και ο πρόεδρος Ντήτερ Τσέτσε στα πιτ της ομάδας υπήρχε ένταση. Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ μέσω twitter απολογήθηκε: «Είναι δικό μας το λάθος Λιούις σήμερα καθυστερήσαμε ένα δευτερόλεπτο και δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Παίρνουμε πάνω μας την απόφαση αυτή. Σου ζητάμε συγνώμη ήταν ένας λάθος υπολογισμός πάνω στη μάχη».

Στο βάθρο των νικητών ο Χάμιλτον έδωσε τα χέρια σε Ρόσμπεργκ και Φέτελ αλλά ήταν εμφανώς στενοχωρημένος: «Δεν ήταν ο πιο εύκολος αγώνας. Κερδίζουμε και χάνουμε μαζί. Θα καθίσουμε μετά να δούμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Θα κερδίσω τον επόμενο αγώνα».

Από την πλευρά του ο Ρόσμπεργκ τόνισε: «Είμαι χαρούμενος, ήμουν τυχερός, ο Λιούις οδήγησε σπουδαία και άξιζε τη νίκη». Ο Φέτελ επίσης παραδέχτηκε πως ήταν μια έκπληξη γι’ αυτόν.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης