Williams: Δείξε μου τα λεφτά!

Williams: Δείξε μου τα λεφτά!

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που η Williams (1997) πήρε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα με το Ζακ Βιλνέβ στη Χερέθ.

Williams: Δείξε μου τα λεφτά!
Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο πολύπειρος Πατ Σίμοντς (φωτ.) που στο παρελθόν έχει κατακτήσει παγκόσμιους τίτλους με τη Benetton και τη Renault πιστεύει πως για να κάνει το επόμενο βήμα η ιστορική βρετανική ομάδα της Williams και να βρεθεί από την 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών που τερμάτισε πέρυσι στην κορυφή τα επόμενα χρόνια απαιτείται μεγαλύτερος προϋπολογισμός.

Κλείσιμο
Μιλώντας σχετικά ο 61χρονος μηχανικός τόνισε: "Ξέρω καλά πως είναι πιο δύσκολο να φτάσεις από την 9η θέση που ήμασταν στην 3η που τερματίσαμε πέρυσι από το να πας από την 3η θέση στην κορυφή. Απώτερος στόχος μας είναι φυσικά να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δεν έχει νόημα κάτι άλλο. Τι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε; Σκληρή δουλειά αλλά και μεγαλύτερος προϋπολογισμός απ' αυτόν που έχουμε σήμερα. Δε θεωρώ απαραίτητο να φτάσουμε σε ύψος χρημάτων αντίστοιχα μ' αυτά που διαθέτουν οι Red Bull και Ferrari πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα με λιγότερα. Είναι γεγονός πως το 2014 κερδίσαμε τη Ferrari παρότι ο προϋπολογισμός τους ήταν διπλάσιος από το δικό μας. Για μένα υπάρχει ένας και μόνο λόγος που κάνω και πάλι αυτή τη δουλειά. Θέλω να πάρω άλλον ένα τίτλο πριν πάω στην παραλία ν' αράξω".



Η Κλαίρ Ουίλιαμς συζητά με το διευθύνοντα σύμβουλο της F1, Μπέρνι Έκλεστον στον τελευταίο αγώνα της περσινής χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.


Η κόρη του ιδρυτή της ομάδας Φρανκ Ουίλιαμς, Κλαίρ που είναι υπεύθυνη
για την εύρυθμη λειτουργία της σε καθημερινή βάση ξεκαθάρισε: "Φυσικά όλοι πάντοτε χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα όμως δε νιώθω πως μας λείπουν πάρα πολλά χρήματα για να καταστούμε ανταγωνιστικοί. Δε πιστεύω ότι χρειαζόμαστε διπλάσιο προϋπολογισμό για παράδειγμα. Δε χρειάζονται 200 εκ. λίρες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί ούτε πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί επειδή δεν τα έχουμε. Παραδοσιακά αυτή η ομάδα κατόρθωνε ν' ανταγωνιστεί αντιπάλους με πολύ υψηλότερους προϋπολογισμούς. Το κατορθώσαμε στο παρελθόν θα το πετύχουμε ξανά και στο μέλλον. Πάντα είχαμε μια εξαιρετικά αποτελεσματική ομάδα. Συνηθίσαμε όντας ανεξάρτητοι να έχουμε έσοδα μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς. Στο παρελθόν οι Φρανκ Ουίλιαμς και Πάτρικ Χεντ οδήγησαν τη Williams σε επιτυχίες με πολύ χαμηλούς προϋπολογισμούς, χτυπώντας πολύ πιο ψηλά από το μπόι τους".

Η Williams πέρυσι φορούσε μονάδα ισχύος Mercedes αυτό συνεχίζεται και φέτος ενώ πέρυσι ξεκίνησε και μια πολυετή συνεργασία με την Martini σε θέση βασικού χορηγού. Το 2015 θα συνεχίσουν να οδηγούν για την ομάδα οι Μάσα και Μπότας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης