Ράικονεν: Μισώ αυτή την κατάσταση!

Ράικονεν: Μισώ αυτή την κατάσταση!

Είναι βέβαιο πως το κλίμα στο αγωνιστικό τμήμα της Ferrari απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανικό.

Ράικονεν: Μισώ αυτή την κατάσταση!
Με το Φέτελ να έχει συμφωνήσει αλλά να μην ανακοινώνεται η πρόσληψή του, τον Αλόνσο υπ' ατμόν και το Ράικονεν σκιά του εαυτού του, η Ιταλική ομάδα παραπαίει και όπως όλα δείχνουν θα περιοριστεί φέτος στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Ο Ράικονεν που εκκινούσε 9ος στο Ώστιν υποχώρησε στην 13η θέση και τερμάτισε ένα γύρο πίσω από το νικητή Λιούις Χάμιλτον τη στιγμή που ο Αλόνσο με την άλλη Ferrari τερμάτισε στη θέση από την οποία εκκινούσε (6ος).

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ο Ράικονεν ήταν κακόκεφος:
Κλείσιμο
" Όπως στην Ιαπωνία έτσι και εδώ δώσαμε μάχη με την υποστροφή ότι κι αν επιχείρησα δεν μπόρεσα να την ξεφορτωθώ. Οπότε στον αγώνα μας κατέστρεφε τα ελαστικά. Προφανώς απεχθάνομαι αυτή την κατάσταση και τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα αλλά δεν μπορώ να το επιλύσω μόνος μου. Το να οδηγήσω πιο αργά σε συγκεκριμένα σημεία δεν αλλάζει το πρόβλημα το ίδιο φθείρονται τα ελαστικά πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει. Όπου κι αν τερματίσουμε είναι απογοητευτικό. Επίσης το ίδιο αισθάνομαι καθώς δεν καταφέρνουμε να επιλύσουμε συγκεκριμένα θέματα.  Έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου ότι θα βρούμε από που προέρχεται όλο αυτό. Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο Αλόνσο απλά δεν τον επηρεάζει το ίδιο όταν γλιστρά το εμπρός μέρος. Είναι διαφορετική ιστορία".

Ο Αλόνσο τερμάτισε τον αγώνα προχτές στο Ώστιν με έντονους κραδασμούς λόγω παραμόρφωσης των ελαστικών οριακά μπροστά από το Φέτελ.



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Μάρκο Ματιάτσι
που σύντομα όπως όλα δείχνουν θα κληθεί να εξηγήσει το λόγο που φεύγει ο Αλόνσο και μένει ο Ράικονεν στην ομάδα υπερασπίστηκε τον Φινλανδό: "Βρίσκεται υπό θετική πίεση ξέρουμε πως υπάρχει ένα θέμα με το μονοθέσιο, έχει πολύ υποστροφή μπροστά και αυτό τον απασχολεί όλη τη σεζόν. Δεν χρειάζονται υπερβολές αυτή τη στιγμή. Αλλά πρέπει ως ομάδα να λύσουμε το πρόβλημα του οδηγού μας. Ότι κι αν έχουμε δοκιμάσει δεν επιλύει το πρόβλημα. Είναι συνδυασμός πραγμάτων ή οφείλεται στα ελαστικά;"

Ο Ράικονεν έχει πάρει φέτος 47 βαθμούς έναντι 149 του Αλόνσο. Η Ferrari βρίσκεται στην  4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών 42 βαθμούς πίσω από τη Williams. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης