Σε κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ

Σε κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ

Το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ επιβεβαίωσε ότι η κάτασταση της υγείας του είναι κρίσιμη - «Διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν - Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία - Τραυματίστηκε στο κεφάλι κάνοντας σκι

Σε κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ
Ώρες αγωνίας για τον Μάικλ Σουμάχερ αναμένεται να είναι οι επόμενες καθώς όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης η κατάσταση της υγείας του πολλάκις πρωταθλητή της Formula 1 έχει επιδεινωθεί και πλέον αντιμετωπίζει έως και κίνδυνο για τη ζωή του.

Άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, μάλιστα, ότι ο Σουμάχερ έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία μετά το χτύπημα στο κεφάλι του την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Στο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ αναφέρεται ότι «ο Σουμάχερ διακομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη».

Κλείσιμο
Το ιατρικό ανακοινωθέν στα αγγλικά: 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, το πρωί της Δευτέρας στις 11:00, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ότι εκτός από τον γιατρό και φίλο του που τον υποδέχθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου και διακομίσθηκε με ελικόπτερο μετά τον τραυματισμό του, στο ίδιο νοσοκομείο μετέβη και δεύτερος ειδικευμένος σε τέτοια τραύματα γιατρός από το Παρίσι, ο νευροχειρουργός Ζεράρ Σεγιάντ.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του, Κορίνα και τα δυο τους παιδιά, όπως και το άλλοτε αφεντικό του στη Ferrari, Ζαν Τοντ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο Σουμάχερ χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια κατάβασης και ενώ βρισκόταν εκτός πίστας.

Ο 44χρονος πρώην οδηγός της F1 και ιδιοκτήτης σαλέ στις γαλλικές Άλπεις διακομίστηκε αρχικά με ελικόπτερο στο Μουτιέ, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Γκρενόμπλ σε νοσοκομείο που ειδικεύεται σε τραυματισμούς από σκι.

Οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για σοβαρά τραύματα στο κεφάλι τα οποία όμως δεν  απειλούσαν τη ζωή του. 

Ο ιδιοκτήτης του χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή Μάριμπελ όπου έγινε το ατύχημα, δήλωσε ότι χτύπησε σε βράχο ενώ έκανε σκι, αλλά ευτυχώς φορούσε κράνος. «Είχε υποστεί σοκ, αλλά είχε τις αισθήσεις του» ανέφερε, ενώ δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει αν ήταν κάτι σοβαρό.

Την ώρα του ατυχήματος ο πολλάκις πρωταθλητής βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο γιο του.

Συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση του Μ. Σουμάχερ ΕΔΩ








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης