Αλόνσο: Ατού ο Ράικονεν!

Αλόνσο: Ατού ο Ράικονεν!

Ο Ισπανός πρωταθλητής βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην πατρίδα του όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα κεντρικά της Santander στη Μαδρίτη.

Αλόνσο: Ατού ο Ράικονεν!
 Η διεθνής τράπεζα με έδρα την Ισπανία
είναι ο βασικός υποστηρικτής του Αλόνσο στη F1 σε κάθε βήμα της καριέρας του. Μαζί με τους συμπατριώτες του Μαρκ Τζενέ και Πέντρο ντε λα Ρόσα ο Αλόνσο μοίρασε δώρα και ευχές σε μια εκδήλωση που ανέδειξε και νέα ταλέντα του motorsport. Μάλιστα κάποια από τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από την ακαδημία της Ferrari στο Φιοράνο.

Κλείσιμο
Ο Αλόνσο είχε την ευκαιρία να μιλήσει και στον Ισπανικό τύπο:
«Πιστεύω στη Ferrari και είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω με το Ράικονεν έναν οδηγό με σπάνιο ταλέντο από τον οποίο μπορώ να μάθω πολλά. Η εμπειρία και των δυο μας θα είναι κρίσιμη στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Το πιο σημαντικό είναι να συνεργαστούμε προς όφελος της Ferrari, ώστε να κερδίζει. Τώρα το ποιο από τα δυο μονοθέσια θα περνά πρώτο τη γραμμή δεν έχει και τόση σημασία. Αν είμαι αισιόδοξος; Φυσικά και είμαι εφόσον βρίσκομαι στη Ferrari».

Στην ίδια εκδήλωση ο Αλόνσο εξήγησε και γιατί επέλεξε τον αριθμό 14
με τον οποίο θα αγωνίζεται του χρόνου: «Θα χρησιμοποιήσω το νούμερο 14. Από το 1996 αποτελεί τον τυχερό μου αριθμό. Τότε, σε ηλικία 14 ετών, στις 14 Ιουλίου, με τον αριθμό 14 στο καρτ μου, κατέκτησα το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από τότε, χρησιμοποιώ πάντα το 14 και ελπίζω να αποδειχθεί τυχερό και του χρόνου».

Όπως ίσως θυμάστε οι οδηγοί από το 2014 θα έχουν συγκεκριμένους αριθμούς. Το Νο 1 θα το έχει, αν θέλει, ο εκάστοτε παγκόσμιος πρωταθλητής στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Φέτελ. Όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί θα κληθούν να διαλέξουν έναν αριθμό από το 2 έως το 99. Αν κάποιοι θέλουν τον ίδιο αριθμό τότε θα υπερισχύει αυτός που τερμάτισε πέρυσι ψηλότερα στη βαθμολογία. Δεύτερος στην επιλογή για το 2014 είναι ο Αλόνσο. Ο Φέτελ ή κάποιος άλλος πρωταθλητής στο μέλλον μπορεί να επιλέξει το Νο 1 ή να κρατήσει τον αριθμό που είχε ως τότε.

Οι μέχρι τώρα επιλογές των οδηγών είναι:

Alonso

#14

Raikkonen

#7

Rosberg

#6, #5, #8

Massa

#19

Perez

#11

Vergne

#25, #21, #27

Bottas

#77, #17, #11


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης