Το αυτόνομο ταξί της Tesla

Το αυτόνομο ταξί της Tesla

Στο συνέδριο μετόχων της Tesla βγήκε λαβράκι με τα πλάνα της εταιρείας για το project ταξί αυτόνομης οδήγησης.

240522111857_Tesla-Cybercab-9929111
Σε αυτό η εταιρεία αρχίσει να αναφέρεται στα μελλοντικά της σχέδια και αποκαλύπτει στοιχεία που ποτέ δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Συνέβη στο πρόσφατο συνέδριο μετόχων της Tesla όπου η αμερικανική εταιρεία ξεδίπλωσε τα πλάνα της για τα επόμενα χρόνια. Ανάμεσα στα στοιχεία, εμφανίστηκε κάτι πολύ ενδιαφέρον που έχει να κάνει με το Cybercab. Όπως μαρτυρά το όνομα έχουμε να κάνουμε με ένα ταξί το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα τον Αύγουστο και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του.

Το ταξί της Tesla όπως αποκαλύφθηκε θα είναι πλήρως αυτόνομο με θέση για δυο επιβάτες. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει θέση οδηγού και τιμόνι στη συνηθισμένη θέση, κάτι που μεταφράζεται σε 100% αυτονομία στις μετακινήσεις. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής η οποία θα παίζει το ρόλο του ψηφιακού οικοδεσπότη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ στο πάνω μέρος η οροφή θα είναι γυάλινη.



Στο εξωτερικό αυτό που κυριαρχεί είναι οι πόρτες οι οποίες θα ανοίγουν προς τα επάνω. Αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά από την Tesla, όπως και το γεγονός ότι οι τροχοί θα είναι καλυμμένοι βοηθώντας την αεροδυναμική του οχήματος.

Στην παρουσίαση του Cybercab η Tesla έδειξε και μια αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone που θα συνοδεύει το ταξί για να μπορεί ο χρήστης να το καλέσει και να είναι ενημερωμένος για το χρόνο και το κόστος διαδρομής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης