Η Nissan αναβαθμίζει το Qashqai

Η Nissan αναβαθμίζει το Qashqai

Ένα αισθητικό φρεσκάρισμα που θα συνοδεύεται από μια ποιοτική και τεχνολογική αναβάθμιση ετοιμάζει η Nissan για το Qashqai.

Nissan_Qashqai
Η τρίτη γενιά του Qashqai παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για την παγκόσμια κοινότητα όσο και για Nissan. Το crossover/SUV μοντέλο ακολούθησε την πετυχημένη εμπορική πορεία που είχαν εδραιώσει οι προηγούμενες γενιές και πλέον ήρθε η ώρα για την ανανέωσή του. Τα αισθητικά δεδομένα στα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας έχουν αλλάξει έκτοτε, ενώ τα στελέχη της ίδιας έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια πιο αυτόνομη στάση εντός του Renault Alliance.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ως τώρα, εξωτερικά οι βασικές αλλαγές θα αφορούν στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος του μοντέλου. Στα καμουφλαρισμένα οχήματα με τα οποία έχουν γίνονται ήδη οι δοκιμές εξέλιξης διακρίνεται ότι η μάσκα και τα εμπρός φώτα σχηματίζουν ένα πιο «αιχμηρό» αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο φαίνεται ότι μιμείται το αντίστοιχο του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ariya.
Όπως αναφέρεται από όσους έχουν δει από κοντά τα πρωτότυπα, η γρίλια της μάσκας έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να σχηματίζονται βαθμίδες, τα φώτα ημέρας LED διαχωρίζονται πλέον από τους προβολείς και η εισαγωγή αέρα -που τώρα υπάρχει στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα- έχει αλλάξει μορφή.
Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα στοιχεία θα είναι οι καινούργιες ταπετσαρίες και -ενδεχομένως- η μεγαλύτερη σε διαγώνιο έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Επίσης, το επανασχεδιασμένο Qashqai θα έχει νέα οθόνη στον πίνακα οργάνων.
Επιπλέον, θα αναβαθμιστεί το επίπεδο εξοπλισμού που διαθέτει το μοντέλο. Έτσι, αναμένεται να διαθέτει σύστημα ασύρματης σύνδεσης smartphone (Android Auto ή και Apple CarPlay), Head-Up Display 10,8 ιντσών, κάμερα 360 μοιρών, εμπρός καθίσματα με λειτουργία μασάζ και ηχοσύστημα «Bose».
Το επανασχεδιασμένο Qashqai αναμένεται να παρουσιαστεί στις 17 Απριλίου και οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες. Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του θα εμφανιστεί επίσημα εντός του 2025 και η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026, στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης