Η Ineos ετοιμάζει ηλεκτρικό 4χ4

Η Ineos ετοιμάζει ηλεκτρικό 4χ4

H Ineos Automotive ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου που θα ονομάσει Fusilier και το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

INEOS_FUSILIER__3_
Η Ineos Automotive κατάφερε να υλοποιήσει το επιχειρηματικό πλάνο της και να βάλει στην παραγωγή το Grenadier, το «παλαιάς κοπής» εκτός δρόμου όχημά της. Εκτός από αυτό, παρουσίασε και το Quartermaster, την pickup έκδοσή του.
Πέρυσι, έγινε γνωστό ότι τα στελέχη της εταιρείας σκοπεύουν να εξελίξουν και να κατασκευάσουν και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο 4×4 το οποίο να προσφέρει πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης, επίσης.
Η πρόθεσή τους έγινε πράξη με την παρουσίαση του πρωτότυπου Fusilier, το οποίο θα εξελιχθεί στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το όχημα αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζιμ Ράτσκλιφ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ineos Chemicals.
Όπως δήλωσε ο Ράτσκλιφ το Fusilier θα αρχίσει να πωλείται το 2027, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα διατίθεται σε δύο εκδοχές, τόσο μόνο με μπαταρίες όσο και με έναν μικρό βενζινοκινητήρα ο οποίος θα χρησιμεύει μόνο ως range extender για να φορτίζει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου.
Από την Ineos Automotive έγινε γνωστό ότι στην πρώτη η μέγιστη θεωρητική αυτονομία θα φτάνει τα 270 χλμ. και στη δεύτερη τα 400 χλμ. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κατασκευάζεται από τη Magna Steyr, στο Graz (Αυστρία).
Το Fusilier θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα ο οποία θα είναι τύπου «skateboard». Οι μπαταρίες του θα είναι της Samsung και θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία. Όμως, όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο τύπος τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης