Το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα της Ford

Το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα της Ford

Μία από τις πιο ιδιαίτερες μετατροπές του Ford F-150 είναι σίγουρα αυτή της LBI Limited.

231222125505_Supercharged-Ford-F-150-RaptorTRAX-Ken-Block-2

Το απόλυτο «όπλο» για να διασχίζει κάποιος τις πιο δύσβατες χιονισμένες διαδρομές, ήταν αυτό του αείμνηστου Αμερικανού οδηγού Κεν Μπλοκ, το οποίο βασίζεται πάνω στο Ford F-150 και εκτός των άλλων έχει και ερπύστριες.

Το μοναδικό αυτό pickup πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Ken Block’s RaptorTRAX Shredfest Zak Hale & Ethan Deiss». Η κατασκευή του βασίστηκε στο απλό Ford F-150 του 2009, αλλά τροποποιήθηκε τόσο ώστε να μοιάζει με την έκδοση Raptor του 2013.

Η πιο σημαντική αλλαγή που υπέστη ήταν ο κινητήρας, με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 Boss των 6,2 λίτρων να αντικαθιστά τον ορίτζιναλ. Το αποτέλεσμα αυτής της μετατροπής απέφερε 650 ίππους με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου 6τάχυτου κιβωτίου.

Επίσης, τη θέση των τροχών έχουν πάρει οι ερπύστριες Mattracks 105M1-A1, οι οποίες συνδέονται με ελατήρια της King. Όλα αυτά, συνδυάζονται με περαιτέρω aftermarket μέρη που δημιουργούν αυτό το «θηρίο» ένα απόλυτο όχημα για κάθε έδαφος.

Η εμφάνιση δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού ο Κεν Μπλοκ είχε προχωρήσει σε ουκ ολίγες μετατροπές στους προβολείς, τα φανάρια, το ηχοσύστημα και τα καθίσματα τα οποία είναι της Recaro με ένα roll cage γύρω τους.

Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει αυτό το θηριώδες Ford F-150 δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Ωστόσο, έχει κάνει σέρβις, του έχει τοποθετηθεί νέα μπαταρία και έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όλα τα παραπάνω κρίνονται απαραίτητα για να καταφέρει η LBI Limited να το πουλήσει σε τιμή κοντά 200.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης