Τ.33 Spider: To supercar του Gordon Murray και με ανοιχτή οροφή

Τ.33 Spider: To supercar του Gordon Murray και με ανοιχτή οροφή

Η Gordon Murray Automotive (GMA) αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση Spider του supercar T.33 με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα.

GMA_T_33_Spider
Το T.33, η πρόσφατη δημιουργία τού Gordon Murray και της εταιρείας του, έχει βρει πλέον τον δρόμο της προς την παραγωγή και τη σταδιακή παράδοσή του στους ιδιοκτήτες του.
Ο δαιμόνιος Νοτιοαφρικάνος αεροδυναμιστής αποφάσισε να δημιουργήσει και το T.33 Spider, την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου, η οποία θα κατασκευαστεί μόλις σε 100 αριθμημένες μονάδες, για ισάριθμους πελάτες τής εταιρείας. Κατά την αποκάλυψη του μοντέλου ο Murray δήλωσε σχετικά: «Όταν σχεδίαζα το αυτοκίνητο, φανταζόμουν πώς θα αισθανόταν κάποιος ο οποίος θα καθόταν εντός του και πώς θα ένοιωθε οδηγώντας το. Έτσι, από τα πρώτα σκίτσα του ήξερα ότι με ανοιχτή την οροφή και με τον V12 κινητήρα της Cosworth πίσω σου, το T.33 Spider θα δίνει μια αληθινά μοναδική εμπειρία οδήγησης που δεν υπάρχει όμοιά της».
Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η GMA, οι διαστάσεις τής ανοιχτής έκδοσης του μοντέλου θα είναι: 4.398 χλστμ. μήκος, 1.850 χλστμ. πλάτος και 1.135 χλστμ. ύψος. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.735 χλστμ. Σε ό,τι αφορά στο βάρος του είναι μόλις 1.108 κιλά, στεγνό χάρη στο πλαίσιό του και το αμάξωμα από ανθρακονήματα.
Ο V12 κινητήρας δεν διαφοροποιείται συγκριτικά με την coupé έκδοση του T.33. Θυμίζουμε ότι είναι ατμοσφαιρικός, η χωρητικότητά του είναι 3.994 κ. εκ., αποδίδει 617 ίππους/10.250 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 451 Nm/6.750 σ.α.λ. με κόφτη στις 11.100 σ.α.λ.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης