Το Ford Ka γίνεται...Quattro

Το Ford Ka γίνεται...Quattro

Η φαντασία και η δημιουργικότητα ενός βρετανού μηχανικού ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν ώστε ένα ταπεινό Ford Ka να αποκτήσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα ενός Audi S3.

Ford_Ka_quattro
Η Ford και ο όμιλος VW έχουν ξεκινήσει μια συνεργασία με στόχο την από κοινού εξέλιξη τεχνολογίας για την ηλεκτροκίνηση. Σίγουρα όμως κανένας από τους υπεύθυνους για αυτή τη συνεργασία δεν θα είχε φανταστεί κάτι ανάλογο με αυτό που σκέφτηκε και υλοποίησε ο βρετανός μηχανικός και λάτρης του αυτοκινήτου, Wayde Evans που είναι και ιδιοκτήτης της Mohawk Customs με έδρα στο Cowbridge του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Evans έκανε το αδιανόητο και συνδύασε ένα Ka, με ένα Audi S3 πρώτης γενιάς, για να δημιουργήσει το Ford Ka Quattro!
Προφανώς, χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, μιας και ήταν απαραίτητο ακόμα και το άνοιγμα των διαστάσεων του μικρού μοντέλου της Ford. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, με το πλαίσιο του Ka να δέχεται τις απαραίτητες ενισχύσεις για να μη σκορπίσει από τον περίσσεια ισχύος που ο Evans είχε κατά νου να προσφέρει στο αυτοκίνητο.
Κάτω από το καπό λοιπόν, βρίσκεται ο turbo τετρακύλινδρος 1,8 λίτρων, ο οποίος όμως αντί για τα εργοστασιακά 225 άλογα, προσφέρει στη διάθεση του οδηγού αυτού του μοναδικού δημιουργήματος, 433 ίππους. Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός, ο τελικός στόχος είναι μια απόδοση ισχύος από 500 έως 600 ίππους. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με τη βοήθεια του συστήματος τετρακίνησης quattro της Audi, το οποίο στην περίπτωση του S3 πρώτης γενιάς βασίζεται στον πολύδισκο συμπλέκτη Haldex. Η μπροστινή ανάρτηση και τα μεγάλα φρένα της Brembo προέρχονται από πρώτης γενιάς Seat Leon Cupra R.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης