Το αειθαλές Toyota Land Cruiser 70 εξηλεκτρίζεται

Το αειθαλές Toyota Land Cruiser 70 εξηλεκτρίζεται

Μετά από τέσσερις δεκαετίες το Land Cruiser 70 Series παραμένει ένα άκρως ποθητό μοντέλο και η Toyota δείχνει αποφασισμένη να το διατηρήσει στην παραγωγή για αρκετά χρόνια ακόμα.

Toyota_Land_Cruiser_70_Series
Το Land Cruiser 70 Series, παρουσιάστηκε το 1984 όμως σχεδόν 40 χρόνια μετά την εμφάνισή του εξακολουθεί να παράγεται και να πωλείται σε κάποιες αγορές του κόσμου. Το εμβληματικό εκτός δρόμου μοντέλο της Toyota συνεχίζει να διατίθεται σε κάποιες χώρες, όπως στην Αυστραλία για παράδειγμα. Μάλιστα, εκεί υπάρχει και σε έκδοση pickup (μονοκάμπινη και διπλοκάμπινη) εκτός από την επιβατική.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν στο αυτοκίνητο έναν τετρακύλινδρο εξηλεκτρισμένο κινητήρα αντί του V8 πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 4,5 λίτρων που διαθέτει τώρα. Αυτός, αποδίδει 205 ίππους/3.400 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 430 Nm/1.200-3.200 σ.α.λ.
Με το πέρασμα των χρόνων, το Land Cruiser 70 Series έχει αποκτήσει κάποια στοιχεία του σύγχρονου εξοπλισμού ασφάλειας και άνεσης των επιβατών. Έτσι, έχει δύο αερόσακους και έγχρωμη οθόνη αφής 6,1 ιντσών. Όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο το οποίο έχει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Toytota η οποία με την σειρά της το τιμά διατηρώντας την εμπορική επικαιρότητα του.
Εφόσον, τελικά, εγκριθεί και πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του εξηλεκτρισμένου κινητήρα πιθανόν το κλασικό μοντέλο της εταιρείας να διατεθεί σε περισσότερες αγορές, καθώς θα πληροί κάποιες από τις νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης