Η Renault επιστρέφει στη μικροκινητικότητα

Η Renault επιστρέφει στη μικροκινητικότητα

Το ηλεκτρικό Mobilize Duo βάζει και πάλι τη Renault στο παιχνίδι της μικροκινητητικότητας η οποία ενισχύει συνεχώς την παρουσία της στο πεδίο των σύγχρονων αστικών μετακινήσεων.

Mobilize_Duo_quadricycle
Πριν μια δεκαετία η Renault πρωτοπόρησε με την δημιουργία του αμιγώς ηλεκτρικού Twizy, ενός διθέσιου οχήματος για μετακινήσεις εντός πόλης. Σήμετα η γαλλική εταιρία επιστρέφει στο χώρο της μικροκινητικότητας με το αντίστοιχης φιλοσοφίας Mobilize Duo.
Το Mobilize Duo, όπως φανερώνει το όνομά του, μπορεί να μεταφέρει στον προορισμό τους δύο επιβάτες, οι οποίοι κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλο, καθώς η διαμόρφωση των θέσεών του είναι στο ίδιο στυλ με αυτό του Twizy.
Σύμφωνα με τη Renault, το καινούργιο όχημα χρησιμοποιεί τμήματα του Twizy σε ποσοστό 10%,, μεταξύ των οποίων και το σωληνωτό πλαίσιο που χρησιμοποιείται. Το αμάξωμά είναι πιο σύγχρονο σχεδιαστικά και οι πόρτες του ανοίγουν προς τα επάνω για να είναι πιο εύκολη η είσοδος και η έξοδος των επιβατών από αυτό.
Το ταμπλό του θα είναι λιτό, ενώ θα διαθέτει αερόσακο. Το 50% των τμημάτων του στο αμάξωμα και στο εσωτερικό είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί και πάλι. Το Mobilize Duo θα διατίθεται για υπηρεσίες διαμοιρασμού μετακίνησης ή και για απόκτησή του μέσω leasing. Το μήκος του φτάνει τα 2.430 χλστμ. και θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την τελική ταχύτητά του. Στη μία, η τελευταία θα φτάνει τα 45 χλμ./ώρα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από έφηβο χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Στη δεύτερη, η τελική ταχύτητά του θα φτάνει τα 80 χλμ./ώρα αλλά σε αυτή την περίπτωση θα απαιτείται άδεια οδήγησης. Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία κίνησής του θα φτάνει τα 140 χλμ.
Η παρουσίαση του Mobilize Duo θα γίνει επίσημα εντός του 2023. Το αμιγώς ηλεκτρικό τετράκυκλο, όπως προσδιορίζεται από τους ανθρώπους της Renault, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της γαλλικής εταιρείας στην Ταγγέρη (Μαρόκο) και o ετήσιος στόχος που έχει τεθεί είναι 17.000 μονάδες.
Εκτός από την επιβατική εκδοχή του, αναμένεται να υπάρξει και αυτή η οποία θα προορίζεται για επαγγελματίες. Θα ονομάζεται Bento και θα διαθέτει στο πίσω μέρος του επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο ενός κυβικού μέτρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης