Ηλεκτρική η επόμενη Maserati Quattroporte

Ηλεκτρική η επόμενη Maserati Quattroporte

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξηλεκτρισμού της Maserati η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τη νέα γενιά της Quattroporte η οποία θα αμιγώς ηλεκτρική.

Maserati_Quattroporte_I
Έπειτα από τις καινούργιες GranTurismo, MC20 και MC20 Cielo, η Maserati προετοιμάζει τα επόμενα μοντέλα της, τα οποία θα παρουσιάσει ως το 2025. Μεταξύ αυτών θα είναι και η νέα γενιά της Quattroporte, του πολυτελούς sedan επιδόσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το καινούργιο μοντέλο θα έχει και τη λέξη «Folgore» («κεραυνός») στην ονομασία του. Στη νέα πρακτική τής Maserati αυτό σημαίνει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.
Η νέα Quattroporte θα παρουσιαστεί το 2024, όπως έχει γίνει γνωστό. Οι διαστάσεις της αναμένεται να είναι μικρότερες από αυτές του παρόντος μοντέλου (φωτογραφίες) το οποίο υπάρχει στην αγορά από το 2013, ως γενιά.
Θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για την καινούργια GranTurismo Folgore, κάτι που σημαίνει ότι (η Quattroporte) θα έχει κύκλωμα 800 Volt και τρεις ηλεκτροκινητήρες (σημ.: στην GranTurismo Folgore, αυτοί είναι ένας εμπρός και δύο στον πίσω άξονα).
Αναφορικά με τη συνδυαστική μέγιστη ισχύ τής καινούργιας Quattroporte αναμένεται να είναι περίπου στους 745 ίππους. Οι μπαταρίες θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 92,5 kWh και θα μπορούν να φορτίσουν σε παροχή έως 270 kW. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιηθεί και για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Grecale η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης