Οσονούπω η κορυφαία έκδοση του VW ID.3

Οσονούπω η κορυφαία έκδοση του VW ID.3

Η γκάμα του ηλεκτρικού ID.3 αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω με την εισαγωγή μίας ισχυρότερης έκδοσης.

201023144919_Volkswagen-ID_3_1st_Edition-2020-1600-17

Ήδη η VW μας έχει «μυήσει» με μία γρήγορη έκδοση του μεγαλύτερου σε διαστάσεις ID.4, την GTX, η οποία θα αποτελεί την ταχύτερη εκδοχή στη γκάμα του κάθε μοντέλου.

Αυτό θα συμβεί και με το ID.3 μαζί με την ανανέωση που θα λάβει χώρα στις αρχές του 2023. Το ID.3 κυκλοφορεί από το 2019 και μπορεί να περίμεναν πολλοί ένα ριζικό facelift μέσα στο έτος που διανύουμε, ωστόσο η VW αποφάσισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το νέο έτος. 

Αυτή η μικρή καθυστέρηση πιθανό να σχετίζεται και με την έκδοση GTX που θα λανσαριστεί παράλληλα και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον όπως και στα μεγαλύτερα ID.4 GTX και ID.5 GTX.

Το γερμανικό hatchback θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα τετρακίνητο σύνολο. Πέραν όμως της απουσίας ήχου και τις επισκέψεις σε πρατήρια βενζίνης, δεν θα λείπει η εκρηκτικότητα, αφού οι άνθρωποι της VW υπόσχονται πως τα 0-100 χλμ./ώρα για το ID.3 GTX θα έρχονται σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα.

Σχετικά με την ισχύ των δύο ηλεκτροκινητήρων στην έκδοση παραγωγής δεν έχουν γίνει γνωστά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε μία συνδυαστική απόδοση λίγο κάτω από αυτή του πρωτότυπου μοντέλου των 330 ίππων. Το επόμενο ερώτημα έχει να κάνει με τον αν δούμε το ID.3 και σε cabrio έκδοση. Στην VW αρέσουν τα ανοιχτά αμαξώματα, η χαμηλή ζήτηση τους ωστόσο κάνει το έργο ενός ηλεκτρικού cabriolet δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης