Επιστρέφει το ηλεκτρικό VW e-Up!

Επιστρέφει το ηλεκτρικό VW e-Up!

Η μεγάλη ζήτηση για πρακτικά μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα οδήγησε την VW στην απόφαση να επαναφέρει στη γκάμα της το e-Up!

VW_e-up__2_
Η έλευση της ηλεκτροκίνησης έχει αλλάξει πολλά στις τάσεις και τις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς όμως δεν έχει αλλοιώσει την ζήτηση για πρακτικά, μικρά αυτοκίνητα πόλης.
Η VW ήταν από τις πρώτες εταιρίες με μια εξαιρετικά εύστοχη πρόταση στην συγκεκριμένη κατηγορία έχοντας στη γκάμα της το ηλεκτρικό e-Up! το οποίο όμως σταμάτησε την εμπορική του καριέρα το 2020.
Η απόφαση για την παύση της παραγωγής του είχε παρθεί εκείνη την εποχή καθώς η φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή του δεν ήταν οι μεγάλες πωλήσεις και ο όγκος παραγωγής, και η VW δεν είχε περιθώρια κέρδους από την πώλησή του.
Σε δήλωση της εταιρίας αναφέρεται ότι η απόσυρση του αυτοκινήτου το 2020 ήταν αποτέλεσμα δυσχερειών στην εφοδιαστική αλυσίδα σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση, όμως πλέον τα θέματα αυτά έχουν λυθεί και το μοντέλο επιστρέφει.

Ήδη στην Γερμανία οι αντιπρόσωποι παίρνουν παραγγελίες για το αυτοκίνητο ενώ σταδιακά θα επανέλθει και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης. Στην Ελλάδα η τιμή του πριν την παύση της παραγωγής του ήταν 24.860 ευρώ χωρίς την κρατική επιδότηση, για την οποία θα πρέπει να περιμένουμε τις νέες ανακοινώσεις.
Yπενθυμίζουμε ότι το e-Up! εφοδιάζεται με μία μπαταρία των 32,2 kW που παρέχει αυτονομία 260 χιλιομέτρων, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 83 ίππους που του παρέχουν ικανοποιητικές για τον χαρακτήρα του επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα σε 11,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα στα 130 χλμ/ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης