Εκρηκτικό το τελευταίο Audi R8 με θερμικό κινητήρα

Εκρηκτικό το τελευταίο Audi R8 με θερμικό κινητήρα

Το Audi R8 θα κλείσει το κεφάλαιο των θερμικών κινητήρων με την πιο σκληροπυρηνική έκδοση που είχε ποτέ.

Audi_R8_V10
Το τέλος της παρούσας γενιάς του Audi R8 θα σημάνει και το τέλος των θερμικών κινητήρων για το εντυπωσιακό supercar της Audi το οποίο όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα κάνει το επόμενο βήμα του στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.
Ωστόσο το τέλος αυτού το κεφαλαίου θα είναι άκρως εντυπωσιακό καθώς ενισχύονται οι φήμες που μιλούν για τη δημιουργία μιας αποχαιρετιστήριας έκδοσης, με ακόμα πιο δυναμικό ύφος.
Αφορμή αποτέλεσαν δηλώσεις του Διευθυντή της Audi Sport Gmbh, Sebastian Grams, ο οποίος σε συνέντευξη στο Βρετανικό Top Gear ανέφερε πως θα έρθουν περισσότερα πάνω στην υφιστάμενη πλατφόρμα του R8.

Το μοντέλο που θα ρίξει την αυλαία φημολογείται πως θα ονομάζεται R8 GT και φαίνεται πως θα πλεονεκτεί στους τομείς των επιδόσεων, της ισχύος και της δυναμικής συμπεριφοράς.
Παράλληλα, δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν θα προορίζεται για αποκλειστική χρήση στην πίστα, κάτι που θα σημάνει την υιοθέτηση πολλών αεροδυναμικών βοηθημάτων από τις αγωνιστικές εκδόσεις του R8 (GT2, GT3, GT4), πιο σφιχτή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και φυσικά μειωμένο βάρος.
Καρδιά της νέας έκδοσης θα αποτελεί φυσικά ο V10 των 5.204 κ.εκ. που πιθανότητα θα δίνει κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, ενισχύοντας έτσι τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν θα υπάρξει κάποια αύξηση της απόδοσης πάνω από τους 620 PS της έκδοσης Performance. Πιθανότατα η πρεμιέρα της νέας έκδοσης να γίνει μέσα στην άνοιξη του 2022 και θα πωλείται μέχρι το 2023 οπότε θα κλείσει η αυλαία του τρέχοντος μοντέλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης