Στο Nürburgring η παραγωγή του De Tomaso P72

Στο Nürburgring η παραγωγή του De Tomaso P72

Το De Tomaso P72 αναμένεται να κατασκευαστεί στις νέες εγκαταστάσεις της ιταλικής φίρμας κοντά στην πίστα του Nürburgring.

190816164325_de-tomaso-p72-goodwood-b1000x600

Η θρυλική μάρκα συνεργάζεται με τον όμιλο Capricorn για την κατασκευή του supercar μοντέλου της P72 , το οποίο διαθέτει V8 κινητήρα με ισχύ 700 ίππους.  

Μετά την πτώχευση της το 2004, η De Tomaso… αναστήθηκε με την υποστήριξη της IdealVenture από το Χονγκ Κονγκ και θα ανοίξει τα νέα κεντρικά της γραφεία το καλοκαίρι του 2022. Η εκκίνηση της παραγωγής είναι αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας με την εταιρεία υποστήριξης ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού, Capricorn Group.

Η κατασκευή των εγκαταστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και η νέα εταιρεία υπολογίζει ότι οι παραδόσεις στους πρώτους πελάτες θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Το P72 έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood ​​το 2019. Η αντίπαλο δέος του Pagani Huayra έχει σχήμα εμπνευσμένο από τα ιταλικά υπεραυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960 και διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας και περίπλοκες σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Η κατασκευή του θα γίνει σε περιορισμένα αντίτυπα και η τιμή του θα είναι λίγο κάτω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κλείσιμο
Πιθανότατα, το τελικό προϊόν θα διατηρήσει το υπερτροφοδοτούμενο V8 σύνολο των 700 ίππων και το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά το πλαίσιο από ανθρακονήματα έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από το 2019. Οι μηχανικοί υποστηρίζουν πως οι αλλαγές έχουν δώσει 100 χιλιοστά επιπλέον χώρο για τα πόδια και 50 χιλιοστά περισσότερο χώρο για το κεφάλι «χωρίς να αλλάξουν οι αναλογίες του οχήματος».

Το νέο ανθρακονημάτινο πλαίσιο του De Tomaso P72 ακολουθεί τις προδιαγραφές ασφαλείας (ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις έγκρισης της FIA χωρίς να απαιτείται roll cage) ενώ η αναθεωρημένη γεωμετρία της ανάρτησης φέρνει το κέντρο βάρους πιο κοντά στο έδαφος.

Η παραγωγή των τελικών πρωτοτύπων P72 προχωρά και αμέσως μετά ξεκινά η παραγωγή (των αποκλειστικά 72 αυτοκινήτων) μέσω της Capricorn, στις νέες της εγκαταστάσεις στο θρυλικό Nürburgring, πολύ κοντά στην διάσημη πίστα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης