BMW iX M60: η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW έως σήμερα

BMW iX M60: η ισχυρότερη ηλεκτρική BMW έως σήμερα

Με απόδοση 619 ίππων η νέα BMW iX M60 που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της BMW

BMW_iX_M60__2_
Μέχρι σήμερα η i4 M50 των 540 ίππων οριοθετούσε την κορυφή της ηλεκτρικής γμάμας της BMW σε επίπεδο απόδοσης και επιδόσεων. Στο εξής το θρόνο της θα πρέπει να παραχωρήσει στην ix M60 που παρουσιάστηκε και επίσημα από την γερμανική εταιρία στο Λας Βέγκας αποτελώντας ένα νέο ορόσημο στην 50χρονη ιστορία του M-Division.
Με ισχύ 619 ίππων (455 kW), μέγιστη ροπή 1.015 Nm στο Sport Mode (1.100 Nm με ενεργοποιημένο το Launch Control) η ix M60 υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις χάρη στα δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Το ειδικό για τα μοντέλα Μ σύστημα ηλεκτροκίνησης καταφέρνει να διατηρεί την απόδοσή του στα υψηλά φορτία, με αποτέλεσμα η αύξηση της ταχύτητας να παραμένει επίσης σχεδόν σταθερή μέχρι την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία της iX M60, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, φτάνει τα 566 χιλιόμετρα. Η μπαταρία υψηλής τάσης (πιθανότατα χωρητικότητας 106.3 kWh) τοποθετείται χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους του οχήματος, το οποίο εξασφαλίζει ευέλικτη συμπεριφορά και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες.
To αλουμινένιο πλαίσιο τύπου space frame και η χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP) σε μέρη όπως η οροφή, τα πλαϊνά και το πίσω τμήμα, έχουν επιτρέψει την αύξηση της ακαμψίας με παράλληλη μείωση του βάρους.
Οι μπλε δαγκάνες του σπορ συστήματος φρένων με λογότυπο M, οι αεροδυναμικές αναβαθμίσεις και τα λογότυπα M με νέο φινίρισμα στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και το πίσω τμήμα του οχήματος επισημαίνουν τον δυναμικό χαρακτήρα της iX M60. Η iX M60 κατασκευάζεται μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού Sports Activity Vehicle (SAV) στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Το παγκόσμιο λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης