Ξεκίνησε η παραγωγή του CUPRA Born

Ξεκίνησε η παραγωγή του CUPRA Born

Το εξειδικευμένο, για ηλεκτρικά οχήματα, εργοστάσιο Zwickau του ομίλου VW ξεκίνησε την παραγωγή και του CUPRA Born που πολύ σύντομα θα αρχίσει την εμπορική του καριέρα.

CUPRA_Born_production
Το εργοστάσιο Zwickau είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη. Εκεί θα κατασκευάζεται σε πρώτη φάση και το νέο CUPRA Born του οποίου πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή παρουσία του CEO της εταιρίας, Wayne Griffiths.
To CUPRA Born είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της ισπανικής εταιρίας. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Zwickau στην Γερμανία όμως όπως τόνισε ο Griffiths έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατάλληλη αναβάθμιση του εργοστασίου Martorell στην Ισπανία ώστε η γραμμή παραγωγής του Born αλλά και των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της CUPRA να μεταφερθεί εκεί μέχρι το 2025. Για αυτό το λόγο η εταιρεία έχει αναθέσει σε μια ομάδα μηχανικών στο Zwickau την παρακολούθηση της παραγωγής του CUPRA Born και τη απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας για μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο στο Martorell.

Το Born είναι το όχημα κλειδί της διεθνούς επέκτασης της CUPRA. Με αυτό το νέο μοντέλο, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει το mix της CUPRA στο 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και να φτάσει σε νέες διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα στις πιο εξηλεκτρισμένες. Πρόκειται για το πέμπτο μοντέλο που δημιουργείται έχοντας ως βάση την πλατφόρμα MEΒ και θα είναι το πρώτο μοντέλο της CUPRA που ακολουθεί ουδέτερη αντίληψη CO2, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το Born διαθέτει επίσης bucket καθίσματα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Με αυτόν τον τρόπο, το νέο CUPRA Born θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων. Χάρη στη συνεργασία με την SEAQUAL INITIATIVE, η μάρκα θα συμβάλει επίσης στην κυκλική οικονομία και στη φροντίδα της Μεσογείου και του περιβάλλοντός της.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης