Έκδοση αποκλειστικά για πίστα αποκτά η De Tomaso P72

Έκδοση αποκλειστικά για πίστα αποκτά η De Tomaso P72

Πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου παραγωγής η De Tomaso παρουσιάζει μια σκληροπυρηνική έκδοση ειδικά για πίστα της συναρπαστικής P72. 

DE_TOMASO_P72__2_
Έχουν περάσει δυο χρόνια από την πρεμιέρα της ξεχωριστής De Tomaso P72 στο Goodwood Festival of Speed και ενώ τα πρώτα μοντέλα παραγωγής ετοιμάζονται να πατήσουν στο δρόμο η εταιρία με έδρα στις ΗΠΑ αποκάλυψε την πρόθεσή της για τη δημιουργία και μιας ειδικής έκδοσης αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.
Η σκληροπυρηνική P72 θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που ήδη έχουμε γνωρίσει. Πρώτη και πιο σημαντική είναι η αντικατάσταση του V12 με έναν V8 των 5 λίτρων με απόδοση πάνω από 700 ίππους. Ο κινητήρας προέρχεται από την Ford και έχει ροπή στα 825 Nm, μεταδίδοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.
Ανάμεσα στις αλλαγές που έγιναν στην πορεία για να πάρει ομολογκασιόν είναι και η προσθήκη του ονόματος Isabelle στον τίτλο του οχήματος, ως φόρος τιμής στο μοντέλο της Formula 2 του 1959 που είχε πάρει το όνομά του από την γυναίκα του Alejandro De Tomaso, την Isabelle.
Κλείσιμο

Από τις πρώτες εικόνες που έχουμε στην διάθεσή μας δεν υπάρχουν κάποιες σοβαρές αλλαγές σε σχέση με την έκδοση δρόμου. Υπάρχουν πάντως επεμβάσεις σε διάφορα σημεία έτσι ώστε να γίνει ελαφρύτερο, ενώ ανάλογα τους αγώνες που θα μπορούσε να συμμετάσχει θα υπάρχουν και αλλαγές στα μηχανικά μέρη (θα μπορούσε για παράδειγμα να αφαιρεθεί ο υπερσυμπιεστής).
Όσο για το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2022. Υπενθυμίζουμε ότι η De Tomaso έχει μεταφέρει την δραστηριότητά της στις ΗΠΑ, όπου και ετοιμάζει την παραγωγή του μοντέλου. Όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία η P72 θα παραχθεί σε 72 αντίτυπα με την τιμή της να υπολογίζεται κοντά στις 750.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης