Κράνη έργα τέχνης πωλούνται για καλό σκοπό

Κράνη έργα τέχνης πωλούνται για καλό σκοπό

Αυτή η ιδιαίτερη σειρά από κράνη έχει δημιουργηθεί από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, το καθένα θα πωληθεί ξεχωριστά και τα έσοδα θα μεταφερθούν στο Monaco Liver Disorder Association.

Monaco-Art-Helmets
Πρόκειται για μια φιλανθρωπική οργάνωση που συγκεντρώνει χρήματα για να αντιμετωπιστούν ασθένειες του ήπατος που επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά.

Τα art κράνη δεν αποτελούν κάτι καινούργιο φυσικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ως καμβά για διάφορους καλλιτέχνες εδώ και δεκαετίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αυτό βέβαια δεν περιλαμβάνει τη μεγάλη γκάμα από αγωνιστικά κράνη που έχουμε δει κατά καιρούς.

Οι καλλιτέχνες-δημιουργοί που συνέβαλαν σε αυτή τη σειρά είναι οι Hervé Nys, Patrick Gibelli, Michel Scarpa, Fred Geno, Nicolas Humbert, Virginie Mandeville-Peiriere, Jean-Yves Lacroix, Alkis Voliotis, Mona Elizabé, Annabelle Tattu και δεκάδες άλλοι ζωγράφοι και γλύπτες.

Το καθένα πιστεύεται ότι αξίζει σχεδόν 940 δολάρια, ωστόσο, αυτό θα ποικίλει καθώς ορισμένοι καλλιτέχνες είναι πιο γνωστοί και ως εκ τούτου έχουν μεγαλύτερη ζήτηση.

Υπάρχουν 98 κράνη συνολικά, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στηριγμένα σε βάση, ωστόσο, μερικά από αυτά διαθέτουν βάσεις που αποτελούν μέρος της βασικής τους μορφής, όπως εκείνο του Hervé Nys με έξι πόδια να βγαίνουν μέσα από αυτό.

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου στο Μονακό και όλα τα κράνη εμφανίστηκαν επίσης και στη Συλλογή Αυτοκινήτων του Prince of Monaco – σε ένα μουσείο του Πριγκιπάτου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης