Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC60 θα παρουσιαστεί το 2026

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo XC60 θα παρουσιαστεί το 2026

Η Volvo προσανατολίζεται να μετατραπεί σε εταιρία αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρειάζεται από εδώ και στο εξής πολλές μπαταρίες.

Volvo-Northvolt
Έχοντας αυτό υπόψη, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τη Northvolt προκειμένου να ιδρύσει από κοινού μια νέα εταιρία.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δυο εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στη Σουηδία το επόμενο έτος.


Το κέντρο Ε&Α έχει σχεδιαστεί ώστε να εξελίξει την τεχνογνωσία στις μπαταρίες, ενώ παράλληλα, θα αναλάβει την ανάπτυξη κελιά μπαταριών επόμενης γενιάς και άλλων τεχνολογιών για μελλοντικά οχήματα των Volvo και Polestar.

Το πιο σημαντικό, η νέα εταιρία θα δημιουργήσει προσεχώς ένα νέο gigafactory στην Ευρώπη που θα έχει τη δυνατότητα να παράγει έως και 50 GWh μπαταριών ετησίως.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2026 και το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια. Η τοποθεσία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να απασχολήσουν περίπου 3.000 εργαζόμενους.


Σε άλλες σημαντικές ειδήσεις, αναμένεται ο «ηλεκτρικός διάδοχος του XC60, του μοντέλου με τις καλύτερες πωλήσεις της Volvo». Λίγα είναι γνωστά για το νέο πολυτελές SUV αυτή τη στιγμή, αλλά, δεδομένου ότι η παραγωγή μπαταριών θα ξεκινήσει το 2026, τότε ορίζεται και το λανσάρισμα του XC60 EV.


Η Volvo είναι έτοιμη να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια του “Tech Moment” στις 30 Ιουνίου, η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι επιδιώκει να προμηθεύει 15 GWh κελιά μπαταριών ετησίως από το εργοστάσιο Skellefteå της Northvolt από το 2024.

Η Volvo αναμένει πως το 50% των πωλήσεων της θα προέλθει από ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025 και κατόπιν, στοχεύει να πουλά μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Håkan Samuelsson σημείωσε ότι η νέα εταιρία θα τους βοηθήσει αρκετά να το επιτύχουν.


Ως «συνέταιροι με τη Northvolt θα εξασφαλίσουμε προϊόντα ακόμη υψηλότερης ποιότητας και ακόμη πιο βιώσιμα στοιχεία στις μπαταρίες μας”, τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι “η συγκεκριμένη συνεργασία θα επιτρέψει στη νέα εταιρεία να «ενισχύσει τις δυνατότητές μας για εσωτερική ανάπτυξη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης