Με 800 PS στο Audi RS6 Avant Johann Abt Signature Edition

Με 800 PS στο Audi RS6 Avant Johann Abt Signature Edition

Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 64 αυτοκίνητα και με αυτήν την έκδοση σηματοδοτείται η επέτειος των 125 χρόνων από την ίδρυση της ABT.

Audi_RS6_Johann_Abt_Signature_Edition_1

Η οικογένεια Abt, δημιούργησε την επιχείρηση με τα διάσημα πλέον τρία γράμματα, το 1886 και τώρα οι απόγονοι, τιμούν τους προγόνους τους με μια ειδική έκδοση ενός έτσι και αλλιώς «ειδικού» αυτοκινήτου. Μάλιστα, για να υπογραμμιστεί η επέτειος και η σύνδεση με το 1886 που ήταν το έτος της έναρξης των επιχειρηματικών πλάνων της οικογένειας, καθένα από τα 64 αυτοκίνητα έχει στη διακόσμησή του ένα κομμάτι από το αμόνι του πρώτου μηχανουργείου της οικογένειας Abt. Το κομμάτι αυτό είναι σε ειδική προθήκη πάνω στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου. Το RS6 Avant Johann Abt Signature Edition έχει 800 ίππους και μέγιστη τιμή ροπή… 102 kgm (!) σε λειτουργία overboost. Η «απόσταση» από την εργοστασιακή έκδοση του μοντέλου, είναι προφανώς μεγάλη, μια και από την Audi τα στοιχεία που ανακοινώνονται για το μοντέλο, κάνουν λόγο για μέγιστη ισχύ 600 ίππων και ροπή 81,6 kgm.


Στην έκδοση  Johann Abt Signature Edition, το RS6 Avant, χρειάζεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση (3,6 χρειάζεται η εργοστασιακή έκδοση του μοντέλου), ενώ τα 200 χλμ./ώρα «έρχονται» σε 9,79 δευτερόλεπτα και τα 400 σε 28,35” αντίστοιχα. Για να κάνει το RS6 Avant τόσο πιο γρήγορο από την εργοστασιακή του έκδοση, η ABT εγκαθιστά άλλα turbo, με μεγαλύτερη διατομή και αυξημένες διαστάσεις intercooler, με επιπλέον σύστημα ψύξης για το λιπαντικό. Επιπλέον, η ABT τοποθετεί και παράλληλο εγκέφαλο για την αποτελεσματική διαχείριση των παραμέτρων λειτουργίας του κινητήρα, καθώς και νέας σχεδίασης σύστημα εξαγωγής. Η νέα αυτή εξάτμιση έχει τέσσερις απολήξεις σε ματ μαύρη απόχρωση από ανοξείδωτο χάλυβα, με διάμετρο 102 χιλιοστά.

Η ABT αλλάζει τη ρυθμιζόμενη ανάρτηση με άλλη ενισχυμένη, καθώς και παχύτερες αντιστρεπτικές εμπρός και πίσω. Σε ότι αφορά στην εμφάνιση, το RS6 της ABT, διαθέτει μια νέα διαμόρφωση στο μπροστινό μέρος και πίσω πρόσθετα στοιχεία που είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με ειδική «ύφανση» που περιλαμβάνει κόκκινο μεταλλικό νήμα. Οι τροχοί του μοντέλου είναι διαμέτρου 22 ιντσών που η κάθε ζάντα ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά! Κόκκινες ίνες στο ανθρακόνημα εντοπίζονται παντού και στην καμπίνα, δίνοντας μια απόχρωση χαλκού στα στοιχεία που έχει προσθέσει η ABT στο εντυπωσιακό μοντέλο της Audi.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης