Επίθεση σε μητροπολίτες

Με βιοκαύσιμο η Bentley στο Pikes Peak

Bentley_Continental_GT3_Pikes_Peak_1

Ο Bentley θα επιστρέψει στο Pikes Peak το 2021, δύο χρόνια μετά το ρεκόρ που είχε σημειώσει με ένα μοντέλο παραγωγής τον Ιούλιο του 2019.

Αυτή τη φορά, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ανταγωνιστεί για το ρεκόρ Time Attack 1 και θα το κάνει με ένα πολύ ειδικό όχημα. Γνωρίστε την Continental GT3 Pikes Peak, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας που λειτουργεί με ανανεώσιμα καύσιμα. Προφανώς με βάση το Conti GT3, το καινούργιο αγωνιστικό θα χρησιμοποιεί βενζίνη με βάση τα βιοκαύσιμα, με τη Bentley να λέει «δοκιμάζονται και αξιολογούνται διάφορα μίγματα καυσίμων». Η εταιρεία εκτιμά ότι είναι δυνατή η «περικοπή» έως και 85% των αερίων θερμοκηπίου (GHG) σε σχέση με τα τυπικά ορυκτά καύσιμα. Ο Bentley λέει ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα από ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα στον τομέα των βιοκαυσίμων και των ηλεκτρονικά επεξεργασμένων μιγμάτων καυσίμων.


Η Continental GT3 Pikes Peak, που περιγράφεται ως «η πιο ακραία Bentley με βάση το αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία», υποστηρίζεται από μια έκδοση του turbo V8 4,0 λίτρων κινητήρα της εταιρείας. Πολλές τροποποιήσεις στον κινητήρα θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι θα μπορεί να λειτουργεί σε υψόμετρο έως 4.298 μέτρα. Η διάμετρος των εξατμίσεων είναι «συγκρατημένη» για να έχει το αναμενόμενο ηχητικό αποτύπωμα το αγωνιστικό της Bentley για τον διάσημο αμερικάνικο αγώνα. Άλλες επεμβάσεις περιλαμβάνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών στη θέση των πίσω παραθύρων. Ακόμα πιο σημαντικό και εμφανές, είναι το ότι το αυτοκίνητο διαθέτει «τη μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Bentley», η οποία βρίσκεται πάνω από ένα νέο και πολύ αποδοτικό διαχύτη. Το αυτοκίνητο θα οδηγηθεί κατά τη διάρκεια του 2021 Pikes Peak από τον Rhys Millen.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης