Η σύγχρονη Ferrari Daytona Shooting Brake αποτυπώνεται ψηφιακά

Η σύγχρονη Ferrari Daytona Shooting Brake αποτυπώνεται ψηφιακά

Η μοναδική Daytona Shooting Brake της δεκαετίας του ’70 θα ξαναζήσει στο σήμερα μέσα από μια εντυπωσιακή δημιουργία της εταιρίας Niels van Roij Design η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες ψηφιακές εικόνες του μοντέλου που θα κατασκευάσει.

ferrari_daytona_shooting_brake_hommage__1_
Πριν λίγες ημέρες η Niels van Roij Design συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας με την εξαιρετική Ferrari Breadvan Hommage η οποία δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στο κλασσικό αγωνιστικό μοντέλο της Ferrari από την δεκαετία του ’60. Σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε μια ακόμα πρωτότυπη δημιουργία που θα αποτυπώνει στο σήμερα την επίσης σπάνια Ferrari Daytona Shooting Brake από τη δεκαετία του ΄70 που κατασκευάστηκε σε μόλις ένα αντίτυπο.
Η Niels van Roij Design μας δίνει μια πρώτη γεύση των προθέσεών της με το ψηφιακό σχέδιο του αυτοκινήτου που έχει οραματιστεί και το οποίο δείχνει αναμφίβολα εντυπωσιακό. Το πολύ χαμηλό ύψος του εμπρός μέρους παραπέμπει στην αυθεντική Daytona ενώ το χαρακτηριστικό πίσω μέρος με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και το μεταλλικό φιλέτο που τις χωρίζει στην οροφή παραμένει φυσικά και στην σύγχρονη εκδοχή έχοντας όμως πιο δυναμικές αναλογίες.

Προς το παρόν η εταιρία δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για το project όπως για παράδειγμα να διευκρινίσει το μοντέλο της Ferrari που θα χρησιμοποιήσει σαν βάση. Το μόνο που έχει αποκαλύψει επάνω σε αυτό το θέμα είναι πως θα πρόκειται για ένα από τα Grand Tourer μοντέλα της ιταλικής εταιρίας το οποίο βρισκόταν στην παραγωγή από το 2006 έως το 2013 ενώ φυσικά για την υλοποίηση του σχεδίου θα γίνουν πολλές και εκτεταμένες επεμβάσεις στο αμάξωμα.
Κλείσιμο
Η αυθεντική Daytona Shooting Brake κατασκευάστηκε το 1972 και βασίστηκε στην Ferrari 365 GTB/4 κατόπιν ειδικής παραγγελίας από τον αρχιτέκτονα Bob Gittleman στον εισαγωγέα της Ferrari Luigi Chinetti. Ο Chinetti έφτιαξε τα σχέδια της shooting brake και προχώρησε στην κατασκευή του αυτοκινήτου με την βοήθεια μιας εξειδικευμένης στις μετασκευές βρετανικής εταιρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης