H οικολογική επένδυση της Skoda

H οικολογική επένδυση της Skoda

Ο Τσέχος κατασκευαστής επενδύει στα φωτοβολταϊκά πάνελ, εξοικονομώντας ένα σημαντικό κόστος από τα ετήσια έξοδα.

201123121921_Skoda-φωτοβολταικα-1
Καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι της επένδυσης της Skoda για την πράσινη ανάπτυξη, το φωτοβολταϊκό συγκρότημα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Kosmonosy, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών της.
Η παραπάνω κίνηση της τσέχικης φίρμας έρχεται σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής ενέργειας και εξοπλισμού ČEZ ESCO και ŠKO-ENERGO. Πιο αναλυτικά, η έκταση που καλύπτουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ ξεπερνούν τα 2.200 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία θα παράγουν ενέργεια που θα ξεπερνά ετησίως τις 450 MWh. Αυτό θα συνεισφέρει στη Skoda μία εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας που θα ξεπερνά το 25% των αναγκών του Κέντρου Εκπαίδευσης.

Εκτός από τις φωτοβολταϊκές μονάδες και τις μπαταρίες αποθήκευσης με ενεργειακή απόδοση 570kWh, η συγκεκριμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης αγωγούς προστασίας από κεραυνούς, σύστημα ανίχνευσης πυρκαγιάς με αντίστοιχη καλωδίωση, συσκευές χαμηλής τάσης και εφεδρική μονάδα τροφοδοσίας για το δίκτυο δεδομένων της Skoda. Η συγκεκριμένη επένδυση ξεπερνά σε κόστος τα 1,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 60% καλύπτεται από επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και μέσω ενός προγράμματος υποστήριξης που διαχειρίζεται το τσεχικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Skoda χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά στις εγκαταστάσεις της, καθώς το 2019 εγκατέστησε κάτι αντίστοιχο στη μονάδα της ινδικής πόλης Pune, έχοντας ως στόχο την βελτιστοποίηση του οικολογικού της αποτυπώματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης