Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το ηλεκτρικό VW Beetle

Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το ηλεκτρικό VW Beetle

Μοντέλα όπως το ID.3 ή το ID.4 αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε μεγάλο αριθμό και μαζικά στην αγορά. Ωστόσο, όσο καλό και αν είναι το ID.3 η σχεδίασή του δεν προκαλεί έντονα συναισθήματα, τουλάχιστον όχι με την ένταση που μπορεί να προκαλέσει το Beetle.

VW_Bettle_EV_Renders_5

Τα επόμενα χρόνια, η Volkswagen θα επενδύσει σημαντικά ποσά και όχι μόνο σε όλες τις κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων και αποτελεί ευχή πολλών φίλων της μάρκας να επαναφέρει σε ανάλογη έκδοση και το Beetle. Η ρετρό ιδέα ενός ηλεκτρικού νέου «Σκαθαριού» το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί ID.Beetle, δεν μπορεί να μην απασχολεί ακόμα και τους ιθύνοντες της Γερμανικής μάρκας. Αξίζει να θυμηθούμε πως η VW, θα φέρει το όνομα και τις χάρες του πρωτοτύπου Buzz, σε έκδοση παραγωγής με ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα θυμίζει έντονα το εμβληματικό VW T1.

Σίγουρα από τη VW μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα ΜΕΒ για άλλη μια εφαρμογή, αυτή τη φορά που θα έχει πολύ περισσότερο συναισθηματική εμπλοκή για όσους το κοιτάζουν απλά ή προχωρούν ακόμα και στην επιθυμία τους να το αγοράσουν. Υπάρχουν λιγότεροι τεχνικοί περιορισμοί για ένα ηλεκτρικό μοντέλο από ότι για ένα αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και κάπως έτσι, το Beetle δεν μοιάζει να είναι αδύνατο να το δούμε ως αμιγώς ηλεκτρικό στο μέλλον. Άλλωστε, αξίζει να θυμηθεί κανείς πως τον Νοέμβριο του 2017, ο πρόεδρος της Volkswagen, Herbert Dies, υπαινίχθηκε τη δυνατότητα αναβίωσης του Beetle ως ηλεκτρικό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης