Render του νέου Hyundai Tucson σε έκδοση Pickup

Render του νέου Hyundai Tucson σε έκδοση Pickup

Το SUV που παρουσιάστηκε το 2004 στην πρώτη του γενιά από τη Hyundai, ήταν το μοντέλο που έφερε την επανάσταση στην κατηγορία αλλά και στην ίδια την Κορεάτικη εταιρεία, μια και με αυτό θα ήταν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο μέλλον.

Hyundai_Tucson_new_pick_up_render_1

Η νέα γενιά του Tucson μόλις παρουσιάστηκε και οι ψηφιακοί καλλιτέχνες έχουν «οράματα» για το μοντέλο, παρά το γεγονός πως ούτε καν ως σκέψη δεν υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της Hyundai η παρουσίαση μιας τέτοιας έκδοσης. Ως ημιφορτηγό δια χειρός του καλλιτέχνη των pixels, Kleber Silva που μας έχει δώσει στο παρελθόν κι άλλα ενδιαφέροντα concept, το Tucson με την ανοιχτή καρότσα πίσω και μια διπλή καμπίνα δεν φαίνεται άσχημο. Φυσικά και δεν είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να έχει τύχη στη γκάμα της Hyundai, μια και για την κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών η Κορεάτικη εταιρεία έχει να προτείνει το Santa Cruz. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2.5-λίτρων Smartstream είναι το μοτέρ που «επιλέγει» ο δημιουργός του render για το μοντέλο που προτείνει, με απόδοση που ξεπερνά τους 187 ίππους. Αυτή η επιλογή είναι προτιμότερη από την έτερη πρόταση της Hyundai, τον GDi των 2,4 λίτρων, που και εκεί θα βρίσκαμε όμως το συνδυασμό με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Shiftronic.

Το Santa Cruz που αναμένεται να κοστίζει «περίπου 25.000 δολάρια» σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών στις ΗΠΑ, θα λανσαριστεί στην εκεί αγορά το 2022. Στο εργοστάσιο Montgomery της εταιρείας στην Alabama των ΗΠΑ, έχουν επενδυθεί περισσότερα από 410 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηριχθεί η παραγωγή του Santa Cruz, που αυτό θα είναι το pick up της Hyundai και επισήμως. Κάποια από αυτά τα χρήματα θα διατεθούν στην επέκταση των εγκαταστάσεων των γραμμών παραγωγής και η άμεση απασχόληση θα αυξηθεί κατά 200 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη Hyundai. Απομένει να δούμε αν το Santa Cruz θα είναι πιο κοντά σε ένα crossover μεσαίου μεγέθους όπως το Santa Fe ή ένα πιο compact όπως το Tucson.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης