Χωρίς υβριδικό σύστημα το επόμενο Nissan Z

Χωρίς υβριδικό σύστημα το επόμενο Nissan Z

Νέες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο coupe της Nissan, το νέο 400Ζ φαίνεται πως απομακρύνουν το ενδεχόμενο ο κινητήρας του να συνοδεύεται από κάποιο υβριδικό σύστημα.

Nissan_400Z__2_
Για μεγάλο διάστημα οι συζητήσεις σχετικά με τη συνέχιση της σειράς Ζ των κουπέ της Nissan έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες ειδικά από την στιγμή που πλέον έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται για φήμες αλλά έχει δοθεί το πράσινο φως για τη δημιουργία του επόμενου Nissan Z.
Πιθανότατα η ονομασία του θα είναι 400Ζ και ήδη έχουμε πάρει μια μικρή γεύση από ένα teaser video που είχε κυκλοφορήσει τον Μάϊο. Ο αντικαταστάτης του 370Ζ που βρίσκεται στην αγορά για μεγάλο διάστημα θα χρησιμοποιεί πιθανότατα ένα twin-turbo V6 κινητήρα με απόδοση κοντά στους 400 ίππους όπως άλλωστε αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία του αυτοκινήτου. Ένας τέτοιος κινητήρας υπάρχει ήδη στη γκάμα της Nissan στα Infiniti Q50 και Q60.

Μέχρι σήμερα λοιπόν υπήρχαν αρκετές εικασίες που ανέφεραν πως είναι πιθανό ο κινητήρας να συνοδεύεται και από κάποιου είδους υβριδικό σύστημα. Ωστόσο οι πιο πρόσφατες πληροφορίες τονίζουν πως η πλατφόρμα του νέου 400Ζ δεν θα είναι εξελιγμένη με την πρόβλεψη για χρήση κάποιας υβριδικής ή ηλεκτρικής μονάδας. Έτσι το ενδεχόμενο της ηλεκτροποίησης του Ζ μάλλον παίρνει αναβολή για το απώτερο μέλλον. Πάντως ο αντιπρόεδρος προϊοντικής στρατηγικής της Nissan, Ivan Espinosa σε ερώτηση που είχε δεχθεί στο παρελθόν για το Ζ είχε σημειώσει πως η εταιρία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο της παράλληλης παρουσίας τόσο μιας συμβατικής όσο και μιας ηλεκτροποιημένη έκδοσης. Ωστόσο η δεύτερη φαίνεται πως είναι αρκετά μακριά ακόμα. Πάντως αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο καθώς η Nissan είναι από τις εταιρίες με πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα δρόμου προς τον ηλεκτρισμό. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό SUV Ariya και φαίνεται πως συνειδητά έχει επιλέξει να κρατήσει τον ηλεκτρισμό μακριά από τα σπορ μοντέλα της μέχρι τουλάχιστον η σχετική τεχνολογία να έχει τις προδιαγραφές που αρμόζουν στον χαρακτήρα ενός καθαρόαιμα σπορ μοντέλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης