Τούρτα εκμέκ τριαντάφυλλο

Τούρτα εκμέκ τριαντάφυλλο

Εκμέκ στα τούρκικα θα πει «ψωμί». Τι πιο κοντινό από το δικό μας τσουρέκι… Για αυτήν την τούρτα το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε ήταν να σιροπιάσουμε το τσουρέκι και να κάνω την κρέμα τριανταφυλλένια!

21170309_26887_NETVOLUTION-EKMEK--monomaxies_ekmek-triantafyllo
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ψήνετε ελαφρά τα φιστίκια Αιγίνης. Κόβετε το τσουρέκι σε φέτες πάχους ενός δαχτύλου και τις στρώνετε σε ένα ταψί ή σε τσέρκι πάνω σε σλιπ παντ. Τις ψήνετε μετά τα φιστίκια να πάρουν λίγο χρώμα.

Για το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τα τριανταφυλλάκια σε κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και βράζετε το σιρόπι για 1 λεπτό ακόμη. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Καλύπτετε τον πάτο του ταψιού σας με τις φέτες του τσουρεκιού. Ρίχνετε από πάνω λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι φροντίζοντας να πάει παντού. Αφήνετε να το απορροφήσει όλο. Χοντροκόβετε τα φιστίκια και, αφού κρατήσετε λίγα για το τελείωμα, τα πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του σιροπιασμένου τσουρεκιού.

Για την κρέμα: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε το μισό ροδόνερο και λίγο από το γάλα της κατσαρόλας για να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Κλείσιμο
Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το σιρόπι τριαντάφυλλου. Ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία και ροζ η κρέμα σας. Την αφήνετε να κρυώσει σε μπολ.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού. Προσθέτετε το υπόλοιπο ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η σαντιγί και να στέκεται καλά. Ανακατεύετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί στην κρέμα που ετοιμάσατε έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτη.

Αφού κρυώσει και το σιροπιασμένο τσουρέκι στρώνετε πάνω του ομοιόμορφα την κρέμα και από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί. Πασπαλίζετε το εκμέκ με τα κοπανισμένα φιστίκια και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης