Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια σκέτα ή με γλάσο λεμονιού και παπαρουνόσπορο

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια σκέτα ή με γλάσο λεμονιού και παπαρουνόσπορο

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια σκέτα ή με γλάσο λεμονιού και παπαρουνόσπορο, που θα γεμίσουν το σπίτι σας με όμορφες μυρωδιές.

pasxalina_koulourakia_net
Για τα κουλούρια: Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το βούτυρο και συνεχίζετε για λίγα λεπτά ακόμα το ανακάτεμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ με το γάλα, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη για κουλούρια. Κατά τη διάρκεια του ανακατέματος αλλάζετε το σύρμα σε γάντζο για να γίνει το ζυμάρι.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πλάθετε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε, όπως κοτσιδάκια και στεφανάκια. Τοποθετείτε τα κουλούρια στο ταψί, αλείφετε με τους κρόκους και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά. Αφήνετε τα κουλούρια να κρυώσουν εντελώς.

Για το γλάσο: Ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμόνι, μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Αλείφετε τα κουλούρια με το γλάσο, πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο και τα αφήνετε για 15 λεπτά στην άκρη να στεγνώσει το γλάσο. Σερβίρετε τα κουλούρια με ή χωρίς το γλάσο.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης