Σούπα βελουτέ αρακά

Λαχταριστή σούπα φουλ στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά.

netvolution-veloute-araka
Ετοιμάζετε τη σούπα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τον αρακά και αλατοπιπερώνετε.

Αφού πάρει βράση ο αρακάς, σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε τον καυτό ζωμό, αφήνοντας τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα φυλλαράκια μαντζουράνας και πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή σε δόσεις στο μπλέντερ σας. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τη μαργαρίνη.

Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Τοποθετείτε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτετε ελάχιστο ελαιόλαδο. Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 2 λεπτά και ρίχνετε τον ζεματισμένο αρακά. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα, αλατίζετε και προσθέτετε τα φυλλαράκια της μαντζουράνας.

Τα μυστικά της βελουτέ σούπας 

Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, στο κέντρο μοιράζετε τη γαρνιτούρα που ετοιμάσατε και σερβίρετε.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλίκά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης