Η Σαντορίνη και η Θεσσαλονίκη εντάσσονται στον Οδηγό MICHELIN το 2026

Η ανακοίνωση αυτή θεωρείται σταθμός για την ελληνική γαστρονομική σκηνή, καθώς ενισχύει τη θέση της χώρας στο διεθνές σκηνικό και ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάδειξη τοπικών ταλέντων και προϊόντων.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Οδηγός MICHELIN ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση της κάλυψής του στην Ελλάδα για το 2026, εντάσσοντας τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του οδηγού, μαζί με την ήδη υπάρχουσα αξιολόγηση της Αθήνας. Η κίνηση αυτή αποτυπώνει τη διαρκώς αυξανόμενη δυναμική και τη γαστρονομική ποικιλία της ελληνικής εστιατορικής σκηνής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για πρώτη φορά ο Οδηγός MICHELIN θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς ελληνικούς προορισμούς στην ίδια έκδοση, με την πλήρη επιλογή εστιατορίων σε κάθε περιοχή να αποκαλύπτεται στο δεύτερο μισό του 2026. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει νέα ξεχωριστή επιλογή για την Αθήνα το 2025, αλλά μία ενιαία έκδοση για Αθήνα, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη για το 2026.

Η ανακοίνωση αυτή θεωρείται σταθμός για την ελληνική γαστρονομική σκηνή, καθώς ενισχύει τη θέση της χώρας στο διεθνές σκηνικό και ανοίγει νέες προοπτικές για την ανάδειξη τοπικών ταλέντων και προϊόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr