Μπούμπας: Η ελληνική salumeria που επαναπροσδιορίζει την αλλαντοποιία ωρίμασης

Στο τυροκομείο Μπούμπας στο Πωγώνι και στο εργαστήριο των Μελισσίων, η τέχνη της ωρίμασης συναντά τις διεθνείς διακρίσεις

Από το βραβευμένο τυροκομείο Μπούμπας στο Πωγώνι Ιωαννίνων, στο υπερσύγχρονο εργαστήριο των Μελισσίων, η τέχνη της ιταλικής ωρίμασης συναντά τις ελληνικές πρώτες ύλες σε μια γευστική επανάσταση που κερδίζει διεθνείς διακρίσεις

Στα βουνά της Ηπείρου, στο Πωγώνι, το 1925 ξεκίνησε μια ιστορία που σχεδόν έναν αιώνα αργότερα θα μετεξελισσόταν σε κάτι εντελώς απροσδόκητο. Η οικογένεια Μπούμπα, γνώστες της κτηνοτροφίας και κάτοχοι τυροκομείου, αποφάσισε να μεταφέρει την αιωνόβια γνώση της ωρίμασης από το τυρί στο κρέας. Το αποτέλεσμα; Μια σύγχρονη ελληνική salumeria που παράγει 25 διαφορετικά είδη αλλαντικών ωρίμασης, ανταγωνιζόμενη ισότιμα τα εμβληματικά προϊόντα της Ευρώπης.

 Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr