Παστιτσάδα οσομπούκο: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κρέας, το ιδανικό ζυμαρικό και την τέλεια σάλτσα
07.11.2025
17:30
Με ιστορία που ξεκινά γύρω στον 6ο αιώνα, όταν οι Λομβαρδοί πολιορκούσαν τη Βερόνα, η παστιτσάδα έχει διανύσει μεγάλες αποστάσεις, χρονικές και πολιτισμικές
Στο ξεκίνημά της, οι πολιορκημένοι αγρότες και οι στρατιώτες έκλεβαν το κρέας νεκρών αλόγων και το διατηρούσαν σε βαρέλια με κόκκινο κρασί. Η πρώτη της ονομασία, λοιπόν, ήταν pastissada de caval και είχε ως βάση το κρέας αλόγου. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά.
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr