Ateno: Μια βραδιά στον πεζόδρομο της Αιόλου


Ένα νέο εστιατόριο που άνοιξαν οι αδερφοί Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο και τους Κώστα Τρανουλίδη και Ανθούλα Παπαγεωργίου.


Τα εστιατόρια που σερβίρουν καλή ελληνική κουζίνα στο κέντρο της Αθήνας, θα έλεγα ότι σπανίζουν. Τα περισσότερα είναι τουριστικά που προσφέρουν μέτριο φαγητό, με κακή πρώτη ύλη και με φολκλόρ χαρακτήρα. Αυτό το σκηνικό ήρθε να ανατρέψει το Ateno. Ένα νέο εστιατόριο που άνοιξαν οι αδερφοί Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο και τους Κώστα Τρανουλίδη και Ανθούλα Παπαγεωργίου.


Στεγάζεται σε ένα όμορφο, γωνιακό νεοκλασικό πάνω στον πεζόδρομο της Αιόλου όπου στο ισόγειο φιλοξενεί ένα ντέλι όπου στα ράφια του θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Στον ίδιο χώρο και τα ψυγεία-βιτρίνες γεμάτα με τυριά αλλά και τα γνωστά αλλαντικά, Metameat των αδερφών Λιάκων. Με αυτά φτιάχνουν τα πληθωρικά σάντουιτς που μπορεί κάποιος να τα πάρει στο χέρι ή να κάτσει σε ένα από τα τραπέζια που βγάζουν έξω στον πεζόδρομο ή στην ατμοσφαιρική σάλα του πρώτου ορόφου.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr