Σπιτική ζύμη πίτσας: Πώς καταλαβαίνουμε ότι δεν χρειάζεται άλλο ζύμωμα; Ο PizzaChefArgy απαντά.


Το ζύμωμα είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες για τη δημιουργία της ζύμης της πίτσας και ο χρόνος που θα ζυμώσουμε είναι καθοριστικός για τη συμπεριφορά του ζυμαριού και της πίτσας στην τελική της μορφή.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν τον τελικό χρόνο ζυμώματος. Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κάποιους όπως ο τρόπος που θα ζυμώσουμε είτε με το χέρι είτε με το ζυμωτήριο, η ποσότητα της ζύμης, το ποσοστό της υγρασίας κτλ. Για παράδειγμα ζύμες με αυξημένα ποσοστά υγρασίας χρειάζονται λιγότερο χρόνο ζυμώματος, ενώ αντίθετα όταν ζυμώνουμε με το χέρι χρειαζόμαστε πιο πολύ χρόνο σε σχέση με το αν ζυμώσουμε στο ζυμωτήριο.

Υπάρχουν όμως δύο εύκολοι και πρακτικοί τρόποι που μας δείχνουν ότι η ζύμη της πίτσας είναι έτοιμη και δεν θέλει άλλο ζύμωμα. Και δεν χρειάζεται να είσαι PizzaChef για να το καταλάβεις.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr