Τι είναι το αλλαντικό «Νούµπουλο»;

Πρόκειται για ένα κοµµάτι χοιρινό κόντρα φιλέτο, αλατισµένο και πασπαλισµένο µε πιπέρι και προαιρετικά µε ρίγανη.

Αφού ψηθεί το κρέας µε το αλάτι, περνιέται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται σε φωτιά µε φασκόµηλα, φλησκούνια, σχίνο, δάφνες, ρίγανη κ.λπ. Παρασκευάζεται στην Κέρκυρα και στην Αιτωλοακαρνανία.

Δείτε περισσότερους ορισμούς και ορολογίες από το γράμμα «N» του λεξικού κουζίνας του olivemagazine.gr ή αναζητήστε ό,τι θέλετε να μάθετε σε ολόκληρο το λεξικό μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr