Μαγειρεύουμε με τόνο: 10 συνταγές από τη θάλασσα στο τραπέζι μας

Μαγειρεύουμε με τόνο: 10 συνταγές από τη θάλασσα στο τραπέζι μας

10 συνταγές με τόνο για όλες τις ώρες

Μαγειρεύουμε με τόνο: 10 συνταγές από τη θάλασσα στο τραπέζι μας
Η νόστιμη και θρεπτική σάρκα του όταν ψήνεται στη σχάρα ή το σχαροτήγανο κάνει πιάτα που θα ζήλευαν και οι κρεατοφάγοι, ενώ ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες και σάντουιτς. Ο τόνος, φρέσκος ή σε κονσέρβα είναι από τα ψάρια που μπαίνουν στο πιάτο μας περισσότερο ίσως από κάθε άλλο.

Ο τόνος δεν είναι πολύ λιπαρό ψάρι ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και Ω3 λιπαρών οξέων, όταν όμως καταναλώνεται από κονσέρβα η θερμιδική του περιεκτικότητα διπλασιάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωσή του κυρίως σε φρέσκια μορφή επισημαίνοντας ότι η κονσέρβα δεν αντικαθιστά την εβδομαδιαία κατανάλωση φρέσκου ψαριού. Στην Ιαπωνία είναι από τα ψάρια που τιμούν ιδιαίτερα σε βαθμό μάλιστα που υπεραλιεύεται ενώ πραγματοποιούνται και δημοπρασίες κόκκινων τόνων των οποίων οι τιμές φτάνουν στα ύψη.

Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης