Koρωνοϊός: Εντοπίστηκε σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων

Koρωνοϊός: Εντοπίστηκε σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων

Κορωνοϊός εντοπίστηκε σε συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων στην Κίνα.

suskeuasia_korwnoios
«Καμπανάκι» χτυπάει η ανακοίνωση της υπηρεσίας ελέγχου νοσημάτων της Κίνας, όπου σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται εντοπίστηκαν συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων, μολυσμένες με κορωνοϊό.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται καθώς το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) εντόπισε και απομόνωσε ζώντα νέο κορωνοϊό στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μπακαλιάρου, στην προσπάθεια του να διαπιστώσει από πού προήλθε η συρροή των κρουσμάτων που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Τσινγκτάο. Η διαπίστωση αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά, σημαίνει ότι θα ήταν δυνατόν να μεταφερθεί ο ιός σε μεγάλες αποστάσεις, μέσω των κατεψυγμένων τροφίμων.

Δύο λιμενεργάτες στο Τσινγκτάο, που είχαν διαγνωστεί ασυμπτωματικοί τον Σεπτέμβριο, έφεραν τον ιό σε ένα νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος, κατά τη διάρκεια της καραντίνας στην πόλη, λόγω της ανεπαρκούς απολύμανσης και έλλειψης μέτρων προστασίας. Αυτό οδήγησε σε άλλες 12 μολύνσεις που συνδέονται με το νοσοκομείο, ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα οι αρχές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης